Müjdat Gezen Açıklaması 'Cumhuriyet İlelebet Yaşayacak'

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Benim” festivaline katılan Türk tiyatrosunun duayenlerinden Müjdat Gezen, etkinliği takdir ederek, “Cumhuriyet ilelebet yaşayacak” dedi.

Müjdat Gezen Açıklaması 'Cumhuriyet İlelebet Yaşayacak'
Ünlü tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 ay boyunca, çeşitli etkinliklerle sürecek Cumhuriyet Festivali’ne katıldı.

Gezen, senaristliğini Turgut Özakman’ın, yönetmenliğini Ziya Öztan’ın yaptığı “Cumhuriyet” dizisinin ikinci bölümünün gösterimi öncesi, halkla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Anlattığı anektod ve fıkralarla halkı güldürürken düşündüren Gezen, “Kendime Atatürk’ü örnek alıyorum” dedi ve şunları söyledi:

“Bütün o yabancı gemiler İstanbul’a gelmiş, toplarını çevirmişler şehre. Yanında gencecik yaveri ve göz pınarlarında iki damla yaş. Atatürk’e dönüp, ‘Paşam ne olacak bu hal’ diyor? Paşa da, ‘Merak etme çocuk, geldikleri gibi giderler’ diyor. Atatürk’ün bu sözünü kendime örnek alıyorum. Cumhuriyet ilelebet yaşayacak.”

Cumhuriyet tarihinde hataların yapıldığını belirten Gezen, “Cumhuriyet hatalarla doludur. Bunu da söylemek gerekiyor. Gerçekten Cumhuriyetçi olmak bunu gerektirir. Atatürk heykeline orakla saldıran da var ama onun heykeline şemsiye açıp, onu yağmurdan koruyanlar da var. Nerede durmamız gerektiğini bileceğiz. Bilesiniz ki, her şey şimdikinden daha güzel olacak. Evrim, ilerleme böyle bir şeydir” diye konuştu.

Gezen’in konuşması sonrası, soru-cevap bölümüne geçildi. Daha sonra Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül tarafından, Müjdat Gezen’e, Maltepeli kadınların yaptığı el emeği göz nuru tabak hediye edildi. “Cumhuriyet” dizisinin ikinci bölümünün gösterimiyle etkinlik sona erdi.

Konser ve sergi

Ayrıca festival kapsamında Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, şef Füsun Batum’un yönetiminde, Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Cumhuriyet temalı bir konser verdi. Gülensu Nurettin Sözen Parkı’nda da, ressam Turgut Kahraman’ın yaptığı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile bazı aydınların portre resimlerinden oluşan “Tarihe Dokunanlar” sergisi halkın beğenisine sunuldu.
Kaynak: İHA