Minik Zeynep'i Canından Eden Yolu Trafiğe Kapattılar

Samsun’da 11 yaşındaki Zeynep Nazlı Kahveci’nin okul dönüşü kazada hayatını kaybettiği yerde vatandaşlar yolu trafiğe kapattı.

Minik Zeynep'i Canından Eden Yolu Trafiğe Kapattılar
Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 2 gün önce okuldan çıkan ve evinin yolunu tutan Zeynep Nazlı Kahveci yolun karşısına geçmek isterken, Ordu istikametine seyir halinde olan bir aracın çarpması sonucunda ağır yaralandı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan Zeynep, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Zeynep’in ölümünün ardından ilçe halkı, kazanın olduğu bölgede ışık, levha ve üst geçit bulunmamasına tepki göstererek, yol kapatma eylemi yaptı. Zeynep’in ölümünün ardından kaza yerinde toplanan 7’den 70’e yüzlerce vatandaş, ellerindeki, “Başka Zeynepler ölmesin. Üst geçit istiyoruz” şeklindeki yazılı pankartlar ile tepkilerini dile getirdi.

Kısa süreli arbede yaşandı

İlçeye üst geçit ve trafik lambası isteyen halk, yolu trafiğe kapatınca polislerle tartışma yaşandı. Tartışma yerini kısa süreli arbedeye bırakırken vatandaşlar, “Yetkili biri gelmezse yolu açmayacağız. Gerekirse bu yolda yatarız” dedi.

Yaşanan arbedenin ardından Tekkeköy İlçe Kaymakamı Günay Öztürk, olayın yaşandığı bölgeye gelerek vatandaşlara 20 gün içerisinde bölgeye üst geçit yapılacağının sözünü verdi. Güçlükle ikna edilen vatandaşlar, yapılan basın açıklamasının ardından 45 dakika sonra yolu trafiğe açtı.

Öte yandan, Zeynep’in ailesi evlerinin dışına, "Bu güzergahta yayaların can güvenliğinin sağlanması için yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz" şeklinde yazılı pankart asıldı.
Kaynak: İHA