Milli Kick Boksçu Yaşadığı Dehşeti Anlattı

Bursa’da evininin önünde pompalı tüfekle vurulan kick boksçu, yaşadığı dehşeti anlattı.

Milli Kick Boksçu Yaşadığı Dehşeti Anlattı
Geçen mart ayında merkez Yıldırım’a bağlı Yediselviler Mahallesi’nde meydana gelen olayda yeğeninin doğum günü için yaş pasta alıp eve gelen kick boks milli takımı sporcusu 21 yaşındaki Mehmet Muhittin Saltık, kimliği belirsiz bir kişinin cep telefonuyla araması üzerine evden dışarı çıktı. Şahıs, kapı önüne çıkan Saltık’a elinde bulunan pompalı av tüfeğiyle ateş ettikten sonra kaçtı. Göğüs bölgesine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mehmet Muhittin Saltık, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 21 yaşındaki Mehmet Yıldırım, olayın ardından 2 ay sonra tutuklandı.

"Olaydan önce kardeşimi bıçaklamış"

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi. İlk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayan sanık, "Olaydan önce kardeşim bıçakla yaralanmış. Olayı Mehmet Muhittin Saltık’ın yaptığını öğrendim. Sosyal medyadan fotoğrafını buldum. Kardeşim fotoğrafı teyit etti. 4 ay önce internetten aldığı pompalı tüfekle evinin oraya gittim. Tüfeği bir arabaya yasladım. Aşağıya, yukarıya doğru yürüdüm. O sırada Mehmet Saltık aradan çıktı. İkimizde baştan birbirimizi tanımadık. Onu tanıyınca kardeşimi neden bıçakladığını sordum. ’Kardeşini kestim, seni de keseceğim’ diyerek üzerime atladı. Ben de korkutmak için tüfeği ateşledim. Paniğe kapılıp, tekrar havaya ateş ettim. Ben onu göğsünden vurmak istemedim" dedi.



“Bana pompalı tüfekle ateş etti”

Yaşadığı geceyi anlatan Mehmet Muhittin Saltık, “Olay günü müsabaka sebebiyle il dışına çıkacaktım. Gece eve geldiğimde Serhat Ö.’nün telefonuyla Mehmet K. benimle konuşup, kapının önüne çağırdı. Telefonumu almadan dışarıya çıktım. Kimse olmadığından kapının önündeki eşiğe oturdum. O sırada karşı taraftaki araziyi izlerken bir kamyonetin arkasında 2-3 kişi konuşuyordu. Bakmak için ayağa kalktığımda bir kişi ‘geldi, geldi’ dedi.

Fotoğrafta Volkan Y. olduğunu tespit ettim. O sırada Mehmet Yıldırım bana pompalı tüfekle 1 el ateş etti. Yere düşünce üzerime doğru koşup tekrar sıktı. Göğüs, karın ve kalçamdan yaralandım. 2 gün önce sanığın kardeşiyle ağız tartışması yaşamıştık. Sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, şahitlerin dinlenmesine, eksik evrakların tamamlanmasına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA