Milli Kick Boks Sporcusuna Silahlı Saldırı Davası

Sporcuyu pompalı tüfekle yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kick Boks Milli Takımı sporcusu Mehmet Muhittin Saltık'ı pompalı tüfekle yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 4. Ağır ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Yıldırım ve yaralanan Saltık (21) ile tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Yıldırım, duruşmadaki ifadesinde, olaydan önce kardeşinin bıçakla yaralandığını ve bunu Saltık'ın yaptığını öğrendiğini ileri sürdü.

Saltık'ın sosyal medyadan fotoğrafını bulduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kardeşim fotoğrafı teyit etti. 4 ay önce internetten aldığım pompalı tüfekle evinin oraya gittim. Tüfeği bir arabaya yasladım. Aşağıya, yukarıya doğru yürüdüm. O sırada Mehmet Saltık aradan çıktı. İkimiz de baştan birbirimizi tanımadık. Onu tanıyınca kardeşimi neden bıçakladığını sordum. 'Kardeşini kestim, seni de keseceğim.' diyerek üzerime atladı. Ben de korkutmak için tüfeği ateşledim. Paniğe kapılıp, tekrar havaya ateş ettim. Ben onu göğsünden vurmak istemedim."

Mehmet Muhittin Saltık ise olay gecesi kapının önündeki eşikte oturduğu sırada bir kamyonetin arkasında 2-3 kişinin konuştuğunu belirterek, "Bakmak için ayağa kalktığımda bir kişi, 'Geldi, geldi' dedi. Fotoğrafta Volkan Yıldırım olduğunu tespit ettim. O sırada Mehmet Yıldırım bana pompalı tüfekle bir el ateş etti. Yere düşünce üzerime doğru koşup tekrar sıktı. Göğüs, karın ve kalçamdan yaralandım. İki gün önce sanığın kardeşiyle ağız tartışması yaşamıştık. Sanıktan şikayetçiyim." dedi.

Mahkeme heyeti, şahitlerin dinlenmesine, eksik evrakın tamamlanmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Mart ayında, Saltık'a sokakta pompalı tüfekle ateş edilmiş, yaralanan milli sporcu, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Milli sporcuyu vurduğu iddia edilen ve hakkında "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası kararı bulunan Yıldırım, olaydan iki ay sonra yakalanmıştı.
Kaynak: AA