Milas Çiftçi Malları Koruma Meclisinden Vatandaşlara Uyarı

2017 zeytin hasat dönemi öncesi Milas Çiftçi Malları Koruma Meclisi, önemli bir uyarıda bulundu.

Milas Çiftçi Malları Koruma Meclisinden Vatandaşlara Uyarı
Meclis Başkanı Ayhan Demirçivi tarafından yapılan açıklamada, özellikle büyükbaş hayvanların zeytinlik alanlara bırakanlar hakkında cezai işlem yapılacağı belirtildi.

Milas Çiftçi Malları Koruma Meclisi adına açıklama yapan Başkan Ayhan Demirçivi; “2017 yılı zeytin hasat döneminin yaklaştığı, zeytin meyvelerinin olgunlaştığı ve ilk yağmurun yağmasının ardından toplanmaya başlanılacağı şu dönemde, merkez ve mahallelerdeki vatandaşlarımızın zeytin alanlarına hayvanlarını kesinlikle bırakmaması gerekiyor. Hayvan sahiplerinin bu noktada ceza almaları bizleri üzecektir. Dolayısıyla çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Hayvanlarını zeytinlik alanlara bırakanlar hakkında cezai işlem uygulamakta kararlıyız” dedi.

Öte yandan vatandaşlara, özellikle hasat döneminde zeytin hırsızlıklarına karşı da dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Başkan Demirçivi; “Zeytin toplayan şüpheli kişileri güvenlik güçlerimize ihbar etmelerini önemle rica ediyoruz. Bu konuda telefonla yapılan ihbarlar dikkate alınacak, ihbarı alan kolluk kuvvetleri hızlı bir şekilde belirtilen bölgeye hareket edeceklerdir.

Binbir zorlukla yetiştirilen, zeytin üretiminin çok azaldığı, her türlü etkenlerden etkilenen zeytin ağaçları, bölgemizde yağışların az olmasından ve bir de halkalı leke hastalığından dolayı zeytin ağaçlarımızı korumak hepimizin görevidir” dedi.

Bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilecek Zeytin Hasat Şenliği hakkında da açıklamalarda bulunan Milas Çiftçi Malları Koruma Meclis Başkanı Ayhan Demirçivi; “Yöremizde, ‘Memecik’ cinsi zeytinin önemi son yıllarda çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu sene dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Zeytin Hasat Şenliği, zeytin ve zeytinyağının önemini çok iyi bir şekilde öne çıkarırken, bu şenliğin düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara, gönüllülük esasıyla şenlikte çalışanlara, bu etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilerimize, kısaca emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere, çiftçilerimizi, zeytin üreticilerimizi ve tüm Milas halkını 4’ncü zeytin hasat şenliğine davet ediyoruz. Çünkü bu festivale önderlik yapanlar tıpkı sizler gibi güzel Milas’ımızı çok sevenlerdir. Milas sevdalısı olmak bir ayrıcalıktır” dedi.

Kaynak: İHA