Kilis Barosu Genel Kurulu Yapıldı

Kilis Barosu’nda gerçekleştirilen seçimde, Av. Hayri Muammer Fazlıağaoğlu, üçüncü kez Kilis Barosu’nun yeniden başkanlığına seçildi.

Kilis Barosu Genel Kurulu Yapıldı
Kilis Barosu’nun Seçimli Genel Kurulu, Kilis Adliye Sarayı Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığını Avukat Mehmet Abdi Bulut oy birliğiyle seçildi. Kongrede, TBB Başkan Vekili Av.Hüseyin Özbek, Belediye Başkanı Hasan Kara ve Baro Başkanı Av. Hayri Muammer Fazlıağaoğlu birer konuşma yaptı. Baro Başkanı Fazlıağaoğlu konuşmasında, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, "Sizleri sadece avukatlık görevinizi yerine getirirken gösterdiğiniz, onurlu mücadele için değil, aynı zamanda hukuk devleti ve yargı bağımsızlığını egemen kılma yolunda yıllardır verdiğiniz mücadele için de tebrik ediyorum. Güçlü avukatın olmadığı bir ülkede güçlü bir yargı olamaz. Güçlü ve bağımsız bir yargının olmadığı bir ülkede ise hukukun üstünlüğü değil keyfilik hüküm sürer. Bunun için Demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarının başında Barolar gelmektedir. Bugün, mesleğimize , hukuka ve adalete daha çok katkıda bulunmak mesleki sorunlardan uzak bir sivil toplum örgütü olarak hizmet vermek tüm barolarımızın olduğu gibi bizim baromuzun da ortak düşüncesidir. Ancak, zaman , zaman ne yazık ki avukatlarımıza yapılan saldırılar ve adli vakalar vuku bulmakta , mesleğimizin saygınlığına gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Avukatlar, yargının kurucu unsurlarıdır. Avukatlar, hukuk devleti olmada bir ülkenin Hukukçuları olarak bu durumun acılarını, sancılarını ve sorumluluklarını, tıpkı Avukat cübbeleri gibi yıllardır omuzlarında taşıyan mukaddes insanlardır" diye konuştu.

Genel Kurula, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, TBB Başkanvekili Av.Hüseyin Özbek, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Elibol, Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, hakim ve savcılar, siyasi parti başkanları ve çok sayıda avukat katıldı.

Kongrede seçimlere tek liste halinde giren Baro Başkanı Hayri Muammer Fazlıağaoğlu yeniden seçildi.
Kaynak: İHA