Kadirli'de Aşure Etkinliği

Kadirli ilçesinde, muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure etkinliği düzenlendi.

Kadirli Belediyesi tarafından Şehit Osman Yurdusev Parkı ve Çamlıkahve'deki iki ayrı noktada hazırlanan stantlarda 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, cuma namazı sonrası Çamlıkahve'deki aşure dağıtımı öncesinde yaptığı konuşmada, muharrem ayının ramazan ayı gibi paylaşma, yardımlaşma ve hoşgörü ayı olduğunu söyledi.

Aşure günlerinin birlik, beraberliğin ve dayanışmanın arttığı günler olduğunu ifade eden Tarhan, "Belediye olarak bu tür gelenek ve adetleri yaşatmaya çalışıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 8'ncisini düzenlediğimiz milli ve manevi günlerimizden birisi olan aşure gününde çeşitli etkinlikler yapacağız. Biz bu etkinliklerle hiç bir dinde ve toplumda örneği olmayan geçmişimizi, kültürümüzü yaşatmaya ve bunu gelecek nesillere de aktarmaya çalışıyoruz. Yüzyıllardır süren bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Aşure duası okunması ve aşure ikramı ile sona eren etkinliğe, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA