İsot Festivali Başlıyor

Şanlıurfa’da İsot Festivali Cumartesi günü yapılacak programlarla başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm Şanlıurfalıları iki gün sürecek olan İsot Festivaline davet etti.

İsot Festivali Başlıyor
Birçok etkinliği halka sunacak Büyükşehir Belediyesi’nin ’İsot Festivali’ programının üçüncü buluşması 7 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de Ulu Camii’nin önünden başlayacak kortej yürüyüşü ile devam edecek. Barutçu Hanı’na kadar sürecek yürüyüşün ardından yürüyüşün ardından ise ’Tarladan Sofraya İsot Serüveni’ adlı fotoğraf sergisi davetlilerin beğenisine sunulacak. Sedat Anar’ın konseri ile sürecek etkinlikler, saat 14.30’da Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Tesisleri’nde devam edecek. Birbirinden lezzetli ve yöresel isot yemeklerinin tanıtımının yapılacağı festivalin diğer durağı akşam saat 16.45’de Mutfak Müzesinde ’Acının En Tatlısı İsot Yarışması’ ile renkli görüntüleri aynı çatı altında buluşturacak. Dolu dolu geçecek festivalin 7 Ekim tarihindeki son programı ise akşam saat 20.00’de Şanlıurfa Müzesi önünde düzenlenecek. Bu adresteki etkinlikte ise Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluşacak. Gece, havai fişek gösterileri ile sona erecek.

Etkinlikler pazar günü de devam edecek

Festivalin ikinci günü olan 8 Ekim’de ise bu kez Çiğköfte Yarışması düzenlenecek. Sakıbın Köşkü ve Hamarat Eller Çarşısında düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Son günkü buluşmada akşam saat 20.00’de yine birbirinden değerli sanatçıların konserleri yer alacak. Sanatçılar Aşık Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak. Festivalle ilgili gerek il merkezinde gerekse il dışında temaslarda bulunarak Şanlıurfa değerlerinin tanıtımında büyük rol üstlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm vatandaşları hafta sonu düzenlenecek etkinliklere davet etti. Şanlıurfa adına marka olmuş değerlerin uluslararası anlamda tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz İsot Festivalinde halkımızla bir arada olmak bizi onurlandıracaktır. Tüm bu çerçevede hafta sonu düzenleyeceğimiz etkinliklere halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA