Güney Afrika'da Her Perşembe Filistin İçin Oruç Tutuluyor

El Kudüs Vakfı Başkanı Gabriels: 'Vakıf olarak 13 yıldır her perşembe günü, Filistin'in özgürleşmesi için oruç tutuyoruz. Allah'ın Güney Afrika'yı özgürlükle ödüllendirdiği gibi Filistin'i de ödüllendirmesini ümid ediyoruz' 'Darbe girişimi ve daha çeşitli yollarla hayatına kastedilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli dua ediyoruz'

Güney Afrika El Kudüs Vakfı Başkanı İlahiyatçı İbrahim Gabriels, Vakıf olarak 13 yıldır, Filistin'in özgürleşmesi amacıyla her perşembe oruç tuttuklarını söyledi.

Güney Afrika'nın Cape Town kentindeki İslami Sanatlar Festivali kapsamında Filistin Fankındalık Programı düzenlendi.

Programa katılan ilahiyatçı Gabriels, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin halkının özgürlüğü için sürekli dua ettiklerini anlattı.

Gabriels, "Güney Afrika özgürlüğünü büyük mücadeleler sonucunda kazandı. El Kudüs Vakfı olarak 13 yıldır her perşembe günü, Filistin'in özgürleşmesi için oruç tutuyoruz. 60 yıldır zulüm gören bu insanlar için tüm dünya ayağa kalkmalı. Allah'ın Güney Afrika'yı özgürlükle ödüllendirdiği gibi Filistin'i de ödüllendirmesini ümit ediyoruz." dedi.

- "Erdoğan'a sürekli dua ediyoruz"

Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine de değinen Gabriels, "Darbe girişimi ve daha çeşitli yollarla hayatına kastedilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli dua ediyoruz." ifadesini kullandı.

Gabriels, "Filistin, Arakan ve dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumlara verdiği destekten dolayı Erdoğan'a karşı büyük bir sempati duyuyoruz. Erdoğan çok iyi bir Müslüman lider örneği. Birçok güç onu devirmek hatta öldürmek istedi. Allah onu dualarımızla korudu. Allah ona uzun ömürler versin çünkü Müslümanlar olarak onun gibi liderlere çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kaynak: AA