'Gençliğin Değerlerini Tehdit Eden Postmodern Akımlar' Kongresi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesince “Gençliğin Değerlerini Tehdit Eden Postmodern Akımlar” konulu kongre düzenlendi.

'Gençliğin Değerlerini Tehdit Eden Postmodern Akımlar' Kongresi
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen kongreye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Dekan Yardımcıları, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre başlamadan evvel İlahiyat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Ünsal Yüksel katılımcılara Kur’an-ı Kerim okudu. Tilavetin ardından İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yasa, açılış konuşmasını yaptı.

İlahiyat fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz ise konuşmasında özellikle orta öğretim gençlerinin postmodern akımlardan olumsuz olarak etkilendiklerine vurgu yaptı. Prof. Yılmaz, “Bu kongreye konu olan gençliğin değerlerini tehdit eden postmodern akımlar hususu son dönemde özellikle orta öğretim gençliği arasında fazlaca şikayetlere sebep olan ve bu noktada dikkat çeken önemli bir husustur. Kongrenin sonuçlarını bu bağlamda çok önemsiyoruz. Bu kongreden çıkan sonuçların ileriki süreç içerisinde gençliği eğitmeye yönelik bir takım adımların atılmasında etkili olacağını düşünüyoruz” dedi.

İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, “Biz artık bilgi çağında yaşıyoruz. Yani çocuklarımız ve gençlerimiz dünyada olan pek çok olaya anında vakıf olabiliyorlar. Gençlerimiz her şeyi duyuyor ve biliyorlar. Bu noktada ilahiyatçılara çok iş düşüyor, biz düzelmezsek dünya düzelmez diyorum. Biz de bilgilerimizi ve güzelliklerimizi dünyanın ve Türkiye’nin en ücra köşelerine götürebilmek için bu tarz çalışmaları çok daha sıkı tutmalıyız. İnşallah bu kongre sonunda çıkan sonuç bildirgesi pek çok yerlerde kendine yer bulacaktır” ifadesini kullandı.

Kongreye geçmeden önce son konuşmayı yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise, “Gençlerimizin değerleri var mı aslında konuya bu açıdan da bakmamız gerekiyor. Doğru değerleri oturtamadığımız için her türlü akım etkiliyor gençlerimizi. Bu konu gerçekten çok önemli. Bu kongrenin sonuçlarının hepimize ve toplumumuza faydalı olacağını düşünüyorum. O yüzden katılımcıların hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kongrenin ilk oturumuna geçildi. Moderatörlüğünü Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Ramazan Ertürk’ün yaptığı oturumda OMÜ İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Metin Yasa (Spiritualizm: Alternatif Ruhçuluk), Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Ayşe Sıdıka Oktay (Rölativizm: Ahlaki Görececilik) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Bayram Dalkılıç ise (Agnostisizm: Kuşkucu Bilmemezlik) konularından bahsetti.

Kongre iki gün sürecek.
Kaynak: İHA