Erzurumlu İşadamı Hamza Cimilli, Aziziye İlçesine Camii Yaptırdı

Erzurumspor Kulübü eski Başkanı işadamı Hamza Cimilli, Aziziye İlçesinde 3 yıl önce başlattığı 600 kişi kapasiteli camii ve Kuran Kursu inşaatını tamamladı. Düzenlenen törenle camii ibadete açıldı.

Erzurumlu İşadamı Hamza Cimilli, Aziziye İlçesine Camii Yaptırdı
Camii açılışına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mevlüt Doğan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun ve cami cemaati katıldı.

Hamza Cimilli, “Camiyi 2,5 yılda bitirdik. Ailemizin geleneğinde Erzurum’a hizmet bizim boynumuzun borcudur. Cami alanı 2 bin 200 metre kare arsa üzerinde 300 metre karesi cami alanı ve yanında Kuran Kursu bulunmakta. Ayrıca cami avlusunda şadırvan bulunmakta, musalla yeri var, lavabo ve bayan kur-an kursu bulunmaktadır. Ayrıca cami alanı bahçe düzeni de bulunmaktadır. Kardeşlerimle birlikte aile olarak böyle bir karar aldık ve böyle bir şeye girişimde bulunduk. Alnımızın akıyla bitirdik. Erzurum’a vatanımıza milletimize dinimize diyanetimize hayırlı ve uğurlu olsun. Erzurum halkına hayırlı olsun. İnşallah ileride bütçemiz elverirse külliyenin içinde imam evi ve taziye evi gibi eksikleri de tamamlayacağız. Şu anda güzel bir eser ortaya çıktı. Tamamen Selçuklu mimarisi ile yapıldı. Tamamen Bayburt tayından yapıldı. Elimizden geldiği ölçüde Erzurum’a güzel bir eser kazandırdık. Hayırlı uğurlu olsun. Camimiz 500-600 civarında bir cemaatin namaz kılma alanı bulunmaktadır. Ayrıca Erzurum’un İspir ilçesinde yaptırmış Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrettiğimiz 156 kişilik öğrenci yurdumuz da bulunmaktadır. İstanbul Avcılarda 4 bin kişilik camimiz bulunmaktadır. Bizler aile olarak hayır işlerinden bu güne kadar geri çekilmedik. Bütçemiz ölçüsünde yapabileceğimiz ne varsa yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve davetliler hayrat sahibi Hamza Cimilli ile cami ve külliyeyi gezerek cami hakkında bilgiler aldılar.

Açılıştan sonra misafirlere aşure ikramında bulunuldu.
Kaynak: İHA