Engelleri Aşan Proje

Gaziantep’te engelli dernek ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerine kariyer semineri verildi.

Engelleri Aşan Proje
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kariyer Merkezi Müdürü ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Eşici ve Araştırma Görevlisi Uzman Ahmet Ayaz, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesinde engelli dernek ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerine seminer düzenledi.

HKÜ Akademisyenleri, engelli derneklerinin bilgilendirilmesine yönelik faaliyetler kapsamında, “Engelli bireylerin kariyer gelişimi ve kariyer yönetimi” ile “İnsan kaynakları yönetimi ve girişimcilik” konularında eğitimler verdi. Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programında sunulan “Engelleri Aşalım” adlı proje,engelli bireylerin iş gücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, engelli bireylerin iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yatan etmenlerin ortadan kaldırılması, iş gücü piyasasındaki engelli bireylere yönelik ayrımcılığın tüm biçimlerinin azaltılmasının amaçlandığı belirtildi.

Proje hibe desteği ile sürdürülüyor

Engelleri aşalım projesinin Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının (IPA) bir bileşeni olan, insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel Programı (İKG-PRO) kapsamında, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi programı kapsamında sözleşme makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından verilen hibe desteği ile yürütüldüğü açıklandı.

Engelli bireyler kapsamlı bilgi ve beceri kazanacak

Proje kapsamında açılış konuşması yapan Kastamonu Üniversitesi Rektör Danışmanı Mehmet Üneş ve Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Parlak Gürol “Engelleri Aşalım” projesinin Türkiye için büyük bir başarı olduğunu, engelli bireylerin bağımsız yaşam becerileri geliştirmesine destek olduğunu ve farkındalık oluşturmanın yanı sıra engelli bireylere kapsamlı bilgi ve beceri kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Proje ile beraber Türkiye’de bir ilk olarak engelli bireyler için kalıcı hizmet verebilecek uzaktan eğitim portalının kurulmasının sağlandığını bildirildi.

Proje ile ilgili HKÜ Öğretim Üyesi Hasan Eşici, “Türkiye’de engelli bireylerin entegrasyonuna yönelik bu tür çalışmalar sürdükçe dünya standartlarının üzerine çıkması mümkün olabileceği göz ardı edilmemelidir” dedi.

Kaynak: İHA