Emet Belediyesinden Aşure Etkinliği

Emet Belediyesince Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliğinde 16 ayrı noktada yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Emet Belediyesinden Aşure Etkinliği
Cuma namazı çıkışı merkezde bulunan camiler başta olmak üzere 16 noktada kazanlar Aşure ikramı için kuruldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure ikramında Belediye Başkanı Mustafa Koca Çarşı Camii önünde halka aşure dağıttı

Aşure etkinliği kapsamında Emet Belediyesince İlçe Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, hafızlık kursları, hastane gibi kurumlara aşure ikramı yapıldı. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi engelli ailelere ve yaşlı vatandaşların evlerine de aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

İlçede Muharrem Ayında gerçekleştirdikleri aşure dağıtımının artık geleneksel hale geldiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Koca, “Kazanlarımız topumuzun her kesimini bir araya getiren, birlik ve beraberliklerimizi pekiştiren, paylaşma duygularımızı kabartan aşure dağıtımı için kuruldu. Geçen yıl birlik ve beraberliğimizi dinamitlemeye çalışan hain FETÖ’nün darbe girişimi başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz, partilerimiz, vatandaşlarımızın bir araya gelmesiyle bertaraf edilmişti. İçerisinde bulunan çeşitli katkı maddeleri ile eşsiz bir lezzete dönüşen aşure gibi, ülkemizde de her kesimden vatandaşımız söz konusu vatan, millet, bayrak ve dinimiz olduğunda kısa sürede bir araya gelerek örnek bir dayanışma sergiliyor. Aşure etkinliğimiz ile dinimiz ve inançlarımızdan kaynaklanan bu özel günü Emet Belediyesi olarak yaşatmaya devam ediyoruz. Aşurenin içerisindeki bolluk ve bereket gibi ailelerimizin evlerinde de bolluk bereketin eksik olmaması temennisiyle, aşure günümüz hayırlı olması dileklerimi iletiyorum” dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA