Edirne 5. Kitap Fuarı Açıldı

Edirne Belediyesince düzenlenen "Edirne 5. Kitap Fuarı" açıldı.

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, yaptığı konuşmada, her insanın okuma alışkanılğı kazanması gerektiğini belirtti.

Fuarın hayırlı olmasını dileyen Karslıoğlu, "Küresel dünyada rekabet gücünü elde etmek için, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırılması gerekir. Bugün açacağımız kitap fuarı böyle bir alışkanlığın kazandırılmasında bize büyük katkı sağlayacaktır. Böyle bir etkinliği düzenleyen belediye başkanına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, geçen yılki fuara 45 bin ziyaretçi geldiğini söyledi.

Bu yılda 46 yayınevi, 87 yazarla Edirnelileri ve Trakya'daki tüm vatandaşları kültüre ve sanata doyurmayı hedeflediklerini anlatan Gürkan, "Yaptığımız, yapmadığımız Edirne halkı hepsini biliyor. Ama hiçbir şey yapmamış olsak bile şu arkamda gördüğünüz kitapları basmış olmak, onları Edirne’nin kültür ve sanat hayatına kazandırmış olmak bile tek başına bizim için yeterli." ifadelerini kullandı.

Törende, CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu ile fuarın onur konuğu gazeteci Emre Kongar konuşma yaptı.

Kongar'ın fuarın açılış zilini çalmasının ardından vatandaşlar, yazarları ve stantları ziyaret etti.

Fuar, 15 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA