EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar Açıklaması

'Türkiye'deki yaklaşık 7 bin Alman sermayeli firmanın 585'i İzmir'de bulunuyor. İzmir ile Almanya arasındaki 2,2 milyar dolarlık ticaret hacmi ithalat ve ihracat açısından eşit seviyede gerçekleşiyor'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'in en önemli ticari partnerinin Almanya olduğunu belirterek, "Türkiye'deki yaklaşık 7 bin Alman sermayeli firmanın 585'i İzmir'de bulunuyor. İzmir ile Almanya arasındaki 2,2 milyar dolarlık ticaret hacmi ithalat ve ihracat açısından eşit seviyede gerçekleşiyor." ifadesini kullandı.

EBSO'dan yapılan açıklamaya göre, bir süre önce göreve başlayan Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig, Yorgancılar'ı ziyaret etti.

Yorgancılar, görüşmede yaptığı konuşmada, Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 35 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin bu dönemde Almanya'ya 14 milyar dolarlık ihracat yaptığına, bu ülkeden de 21 milyar dolarlık ithalat yapıldığına dikkati çeken Yorgancılar, şunları kaydetti:

"İki ülke arasında yaşanan politik durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Siyasetçilerin önümüzdeki süreçte problemli konuları çözüme kavuşturarak ilişkilerin arzu edilen noktaya geleceğini umut ediyorum. Türkiye'deki yaklaşık 7 bin Alman sermayeli firmanın 585'i İzmir'de bulunuyor. İzmir ile Almanya arasındaki 2,2 milyar dolarlık ticaret hacmi ithalat ve ihracat açısından eşit seviyede gerçekleşiyor. İzmir'in en önemli ticaret partneri Almanya'dır. Bunun en önemli nedeni İzmir'den Almanya'nın 12 kentine doğrudan uçak seferleri olmasıdır."

Lassing de görevde bulunduğu süre içinde yakın iş birliğine devam edeceğini belirtti.

Kaynak: AA