Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı, 11 Ekim'de Düzenlenecek

UNFPA, UNICEF, UN Women ve Aydın Doğan Vakfı'nın, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu danışmanlığında düzenleyeceği konferansın teması, 'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: 21. Yüzyılın Toplumsal Değişim Aktörleri' olarak belirlendi

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), UNICEF ve UN Women ve Aydın Doğan Vakfı, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu danışmanlığında 11 Ekim'de "Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı" düzenleyecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: 21. Yüzyılın Toplumsal Değişim Aktörleri" temasıyla gerçekleştirilecek konferansta, kız çocuklarının dayanıklı toplumlar inşa etmekteki rolleri ve ihtiyaçları ele alınacak.

Konferansın ana konuşmacı, bilim, sanat, edebiyat ve insani ilişkiler alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla ödül alan ve insan genetiği felsefe doktoru olan Kraliyet Bilim Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin el-Haşimi olacak.

Konferansta, Hindistan'da genç kadınları ve kızları her türlü şiddete karşı eğitmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan bir girişim olan Sayfty'nin kurucusu, ekonomist, kadın hakları savunucusu ve sosyal girişimci Shruthi Kapoor, ODTÜ Sosyoloji Bölümü ve Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Yıldız Ecevit, Lübnan'da Alternatif Öğrenme Girişiminin Öncüsü Dr. Nayla Fahed, Forbes dergisinin 30 yaş altı bilim insanı listesinde yer alan mühendis Canan Dağdeviren, kodlama ve algoritma eğitimi veren KızCode Platformu'nun kurucusu Bilişim Kod Geliştirme Uzmanı Müjde Esin, satranç ustası Judit Polgar, tıp fakültesi öğrencisi ve kök hücre araştırmacısı İnci Kadribegiç ve gençlerin eğitim hakları üzerine kendi adıyla kurduğu vakfın kurucusu Ravda Nur Cuma yer alacak.
Kaynak: AA