Darendeli Öğrencilerden 'Birlik Aşuresi'

Malatya'nın Darende ilçesinde özel bir eğitim kurumunda eğitim gören 400 öğrenci, muharrem ayı dolayısıyla evlerinden getirdikleri gıdalarla "Birlik aşuresi' hazırlattı.

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları'nda eğitim gören orta ve lise düzeyindeki öğrenciler, aralarında "Birlik aşuresi" etkinliği düzenlendi.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte Somuncu Baba Camii İmam Hatibi Hafız Mustafa Baş tarafından dua edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, öğrencilerin düzenlemiş olduğu anlamlı etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rabbim muharrem ayını vatanımız, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile kılsın, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise, yardımlaşma duygusunun en güzel örneğinin sergilendiği etkinliği gerçekleştiren öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerimizin geleneklerine ve göreneklerine bağlı kalarak hazırladıkları bu güzel aşure ikramı, birlik ve beraberliğimizin gelecek nesillere aktarılmasına en büyük katkıdır." dedi.

Hacı Naciye Ateş Eğitim Kurumları Müdürü Resul Kesenceli de, aşurenin toplumda birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti.

Birlik aşuresi fikrini başlatan 8. sınıf öğrencisi Beğüm Kurtoğlu, okulda büyük bir aile oldukları anlatarak, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız ile bir sınıfta aşure yemek istedik. Evden herkesin ayrı ayrı yaptıracağına bir kişinin yaptırması ve bizim de ona destek olmak için katkı sağlama fikri ile başladı. Daha sonra diğer sınıftaki arkadaşlarımız derken öğretmenlerimiz de müdahil oldu ve 200 kişilik bir ekip olduk. Herkesin kazanda bir tuzu olması için aşurede kullanılan şeker, yağ, buğday, çekirdeksiz üzüm, fasulye, nohut, nişasta, süt, nar taneleri, kuş üzümü, kuru üzüm, fındık, ceviz, badem, kayısı, kayısı çekirdeği gibi malzemeleri paylaştırarak okul yönetimine teslim ettik. Onlar da bize hazırlattırarak etkinlik düzenledi."

Aşure, kurumlara ikram edilmek üzere paketlenerek dağıtıldı.

Etkinliğe, daire amirleri, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA