Çinli Feng, 'Pan Flüt Çalan Küçük Kız' İsimli Heykelini Tanıttı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun bir diğer Çinli konuğu Lan Zhi Feng, “Pan Flüt Çalan Küçük Kız" adını verdiği eseri ve sempozyuma katılım süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çinli Feng, 'Pan Flüt Çalan Küçük Kız' İsimli Heykelini Tanıttı
Bu yıl müzik teması ile gerçekleşen sempozyumun kendisini çok sevindirdiğini, başvurusunun kabul edilip Süleymanpaşa’da olmaktan çok mutlu olduğu dile getiren Lan Zhi Feng, “Sempozyumu ilk defa geçen yıl duydum. Bu yıl müzik teması ile tekrar yapılacağını öğrenince çok sevindim. Jüri tarafından başvurumun kabul edilmesi ve bu eseri burada sizler için yapıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.



“Yumuşak esintiler pan flütün güzel melodilerini hissetmemi sağladı”

Eseriyle ilgili bilgi vererek sözlerine devam eden Lan Zhi Feng, “Her şeyden önce, pan flüt müziğini çok seviyorum. Melodileri barış, derin düşünce ve özgürlük çağrıştırırken kalbimi sakinleştiriyor ve zihnimi temizliyor. Marmarayı düşündüğümde, gök mavisi deniz ve yumuşak esintiler pan flütün güzel melodilerini hissetmemi sağladı. Eserim Marmara sahilinde pan flüt çalan ve melodileriyle zihni özgür bir şekilde ormana, masmavi denize ve gökyüzüne özlem duyan güzel bir kızı temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

3’üncü Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 15 Ekim tarihinde düzenlenecek kapanış ve sergi açılış töreni ile sona erecek.
Kaynak: İHA