Çiftçilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Malkara ilçesinde yem bitkisi tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Çiftçilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı
Malkara İlçesinde gerçekleşen etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Ramazan Demirkıran, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ve Malkaralı vatandaşlar da yer aldı.

Tekirdağ tarım alanında çok iyi konumdayız”

Etkinlikte konuşma yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, “Bu bölgede ve ülkede tarım yapmaya devam edeceksen kesinlikle hayvancılık da yapacağız. Hayvancılığın karlı olabilmesi, sürdürülebilmesi için de mutlak surette yem bitkisi üretimini yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak da biz, sektöre hizmet anlamında gerçekten çok iyi konumdayız. Geçtiğimiz hafta Ankara’da 30 büyükşehir belediyesinin iştirak ettiği bir toplantıya katıldım. Orada herkes ne yaptığını anlattı, bizim de ne yaptığımız ortada. Telefon ve internet herkesin elinin altında. Açıp, Bursa, Kahramanmaraş, Denizli, Samsun ve daha birçok belediyenin yaptıklarını okuyabilirsiniz. Yaptıkları ortada, bir de bizim yaptıklarımızı okuyun. Biz 3 yıllık büyükşehir belediyesiyiz. Yem bitkisi tohumu konusunda rakibimiz Gaziantep Belediyesi, onlar da 260 ton tohum dağıtıyor. Dağıttıkları bu tohumun büyük oranı buğday, buğdayın tohumluk fiyatı da zaten 1,5 lira. Eğer kazanan parayı da düşünürseniz bir Gaziantep’i de geçiyoruz. Bize en yakın belediye olan Ankara Büyükşehir Belediyesi. Onun da 20-30 yıllık bir belediye olduğunu düşünürseniz bizim bu konuya ne kadar önem verdiğimizi, ne denli samimi olduğumuzu anlarsınız. Ben şanslıyım çünkü Kadir Albayrak ile birlikte çalışıyorum. Kadir Albayrak’ın tarımı ve çiftçiyi tanıyor olması benim en büyük şansım oldu. Bu çalışma şevkini ve motivasyonunu sağladığı için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinize bol bereketli yıllar diliyorum” dedi.



“Gelecek günler Tekirdağ’ın”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımız Hacı Aslan hem bölgeyi çok iyi tanıyan hem de işini çok seven bir isim. Bu anlamda ben çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum. Ayrıca hiç bitmeyen bir enerji ile Malkara için çalışan Ulaş Yurdakul’a da teşekkür ediyorum. Malkaralıları da böyle bir belediye başkanı seçtikleri için kutluyorum. Malkara ve Hayrabolu tarım ve hayvancılığın başkenti. Bugün buraya geldiğim zaman Malkara’yı ne kadar sevdiğimi bir kere daha gördüm. Biz 3,5 yıldır görevdeyiz. 1,5 sene daha görevdeyiz. Bu süreyi dolu dolu geçireceğiz, bunun hazırlıkları tamamlandı. Sözünü verdiğimiz projelerin hepsini yerine getireceğiz. Çok yakın bir zamanda et kombinasının temelini atacağız. 2016 yılında yatırım bütçesinin yüzde 13’ünü eğitime ayırmıştık. Yeni kurulan büyükşehir belediyesi içerisinde bu oran binde 4, 30 büyükşehir içerisinde de bu oran binde 1. Bu rakamlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Bu demektir ki gelecek günler bizim. Gelecek günler Malkara’nın, gelecek günler Tekirdağ’ın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malkara ilçesinin 31 mahallesinde 322 çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleşti.
Kaynak: İHA