CHP'nin delege seçiminde ortalık karıştı

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Aydın’da gerçekleştirilen delege seçimleri sırasında sandıktan çıkan oy sayısı oy kullanan kişi sayısından fazla çıkınca partililer arasında arbede yaşandı. Olay yerine çağrılan polis ekiplerinin müdahalesi ile çıkan tartışma büyümeden sonlandırıldı.

CHP'nin delege seçiminde ortalık karıştı
CHP'nin delege seçiminde ortalık karıştı
Aydın'ın Efeler ilçesi Meşrutiyet Mahallesi'nde CHP delege seçimi için Yörük Ali Efe Derneğinde öğlen saatlerinde sandık kuruldu. Normal sürecinde seyreden seçimlerde akşam saat 17.10'da sandıklar açılıp, sayım başladı.

İddiaya göre seçimde 285 üye imza atıp oy kullanırken, sandıktan 325 oyun çıkması ile ortalık bir anda karıştı. Yaşanan arbede üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polis ekipleri partilileri yatıştırmaya çalıştı.

Delege seçimlerinde partisine sahip çıkmak isteyen CHP'lilerin emeğinin çalındığını iddia eden partililerden Şuayp Toker, “Meşrutiyet Mahallesi'nde iki liste seçime girdi. Biri beyaz liste, mevcut yönetimin listesi. Diğeri de mavi liste, değişimden yana olanların listesi idi. Ama burada o kadar büyük ahlaksızlık oldu ki, saat 14.00'de yapılması gereken seçim beyaz listenin yetişmemesi nedeniyle saat 14.10'da başladı.

CHP'nin delege seçiminde ortalık karıştı

Fakat saat tam 17.10'da kapıların kapanması gerekirken kapılar saat 17.00'de kapatıldı. Bu birinci hata. İkincisi sandıktan çıkan oylar imza karşılığı oy kullanan kişi sayısından fazla çıktı. Burada hem zamandan hem de oylardan çalındı. Böyle bir yönetim, böyle bir ilçe ve il başkanı ile ancak bu parti buraya kadar gider” ifadelerini kullandı.

Partinin eski ilçe başkanlarından Ayhan Başdemir ise, “Gayet düzgün giden bir seçim vardı. İlçe başkanı baştan ‘Ben içeriye istediğim kişiyi gözlemci olarak alacağım' dedi.

Demek ki kafasında bazı kurgular varmış ilçe başkanımızın. Biz burada bütün arkadaşlarımıza ulaştık. Arkadaşlarım işlerini bıraktılar geldiler buraya, partilerine sahip çıkmak için oy kullandılar. Ama 285 imza var, 325 oy kullanılmış. Resmen buradaki Meşrutiyet Mahallesi'ndeki partililerimizin emeğini çaldılar. Kimin ne oy kullandığını bilmiyoruz. Ama resmen partililerin emeğini çaldılar” diye konuştu.

Sayımdan sonra partililerin seçime itiraz etmesi üzerine sokakta bir masa kurularak imza toplandı. Polis ekipleri olası yeni bir gerginlik ve arbedeyi önlemek için bölgede güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: İHA