CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması

'FETÖ'nün sözcüleri ile Sözcü gazetesini susturmak istiyorlar'.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "FETÖ'nün sözcüleri ile Sözcü gazetesini susturmak istiyorlar." görüşünü savundu.

Balbay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Sözcü gazetesi iddianamesine genel hatlarıyla bakıldığı zaman "Pek çok şeye alıştık ama olmaz bu kadar." denildiğini belirtti.

"FETÖ'nün sözcüleri ile Sözcü gazetesini susturmak istiyorlar." diyen Balbay, bu kişilerin aktardığı bilgilerle Sözcü muhabiri Gökmen Ulu'nun 136 gündür cezaevinde olduğunu söyledi.

Bazen bir davanın seyrinin, bir sürecin tümüyle aydınlatılmasına yardımcı olacağını dile getiren Balbay, "FETÖ ile mücadele sürecinde iddianameye baktığımızda ve buradaki 'iftiranameleri' çıkardığımızda Sözcü gazetesi, 2016 yılı gazetecilik ödülüne aday gösterilebilir. Bu iddianamede bütün bu bilgileri toplamışlar. Sözcü gazetesinin bir yıl içinde yaptığı haberlerden, gazetecilik başarılarından fiilen söz etmişler." diye konuştu.

İddianamede yer alan bazı bilgileri paylaşan Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasında hiçbir şekilde Sözcü gazetesinin adının geçmediğini savundu. Balbay, mahkemenin iddianameyi iade etmesini istedi.

- Sorular

Bir gazetecinin, "AK Parti ve MHP'nin seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesine dair hazırlık içinde olduğu söyleniyor. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Balbay, "Keşke gerçekten samimi olsalar, demokrasinin rayına oturması için yapsalar. Ben onu görmüyorum. Şu anda AKP bir mutasyon geçiriyor. Gündemde kendi iç dönüşümleri var. Barajla ilgili de nihai olarak böyle bir girişimde bulunacaklarını tahmin etmiyorum." yanıtını verdi.

Gazetecilerin, bazı AK Parti'li belediye başkanlarının istifası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in görüşmesini anımsatması üzerine Balbay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gökçek müze yapacakmış. O müzede kendisine bir yer ayarladı mı, bilmiyorum ama görünen tablo Gökçek'in parsel parsel Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından alınmakta oluşu. Erdoğan katında Gökçek'in son kullanma tarihi dolmuş görünüyor. Anadolu'da 'çürük tahta çivi tutmaz' derler. Ne kadar yeni çivi çakarsanız çakın, 'Gökçek çivisi' artık çıktı. 40'lık çivi kalın, 'ince çivi çakalım', bunlarla tutmaz artık."

Kaynak: AA