Çetin Açıklaması 'Vaat Etmediklerimizi De Yapıyoruz'

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın ne çektiyse ‘her şeyi ben bilirim’ diyenden çektiğini ifade ederek, "Ama biz katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkla birlikte yönetiyoruz. Ve sadece vaat ettiklerimizi değil, vaat etmediklerimizi de yapıyoruz” dedi.

Çetin Açıklaması 'Vaat Etmediklerimizi De Yapıyoruz'
Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in başkanlığında 15’inci kez bir araya geldi.

50’yi aşkın STK başkanının yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan Başkan Çetin, “3 ayda bir aksatmadan gerçekleştirdiğimiz Danışma Kurulumuzu çok önemsiyoruz. Sizlerin burada sunduğu önerilerin büyük bölümünü bugüne kadar hayata geçirdik. Adana ne çektiyse ‘Her şeyi ben bilirim’ diyenden çekti. Ama biz katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkla birlikte yönetiyoruz. Ve sadece vaat ettiklerimizi değil, vaat etmediklerimizi de yapıyoruz” dedi.

Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına söz alan Duygu Zengin, 2015 yılında ilki yapılan Zeytin Dalı Festivali’nin 2’ncisini yapacaklarını belirterek destek istedi. Zengin, “Soner Çetin Başkanımıza festivalimize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Bu dostluk ve kardeşlik festivaline Danışma Kurulu üyelerimizin de kardeşlik elini uzatmalarını istiyoruz” dedi.

Şehir Plancısı Cüneyt Erginkaya, Başkan Soner Çetin’in Adana’ya kazandıracakları kütüphaneler olduğunu hatırlatarak, “Eskiyi bilmek lazım ki yeniler sağlam kalsın. Biz yaşadığımız yerin değerini bilirsek gelecek nesil de değerini bilir” diyerek 32 yıllık elle çizilmiş imar projelerini kütüphaneye hediye edilmek üzere Başkan Çetin’e takdim etti.

Danışma Kurulu’nda söz alan Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, “Şehrin en yaşanılır ve en sakin bölgesi Çukurova’da bir üniversite yerleşkesi kurulabilir. Bunu elbette tek başına belediyeler yapamaz ama kurumlarla görüşülerek bu yönde atılacak bir adımla şehre ivme kazandırılabilir” önerisinde bulundu.

Başkan Soner Çetin’e Şambayat bölgesinde yapılan imar çalışmaları için teşekkür eden Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da yaşanan işçi ölümlerinden ve kentteki beton yığını olan görüntülerden yakındı. Vursavuş, beton firmalarının kenti kirlettiğini ve son dönemlerde artan işçi ölümleri ile ilgili belediyelerin müteahhitleri daha sıkı denetlemesini istedi. Çetin, Vursavuş’un önerisine “Bu konu çok önemli. Müteahhitlerle ve beton firmalarıyla en kısa sürede bir toplantı yapalım” diye karşılık verdi.
Kaynak: İHA