Büyükçekmece Adalet Sarayı'nın Acı Günü

Kalp krizi geçirerek vefat eden 56 yaşındaki Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol’un cenazesi son kez görev yaptığı Büyükçekmece Adalet Sarayı önüne getirildi. Savcı Erol, ailesi ve çalışma arkadaşlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Büyükçekmece Adalet Sarayı'nın Acı Günü
Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol, 4 Ekim Çarşamba günü Büyükçekmece Adalet Sarayı’ndan öğle arasında hava almak üzere 2 arkadaşıyla birlikte sahilde yürüyüş yapmaya çıkmış o sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. 56 yaşındakiErol için bugün Büyükçekmece Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi.

Törene Savcı Erol’un eşi Nur Erol, çocukları ve yakınları Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Kapıcı, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, emniyet mensupları ile adalet sarayı çalışanları katıldı.

Savcı Mustafa Erol’un cenazesi, son kez görev yaptığı adliyeye getirildi.

Törende Savcı için dualar edilip, helallik istendi. Tören sırasında Adalet Sarayı’nın karşısındaki binada çalışan işçiler de işlerini bırakarak duaya katıldı.

Ailesi ve arkadaşları törende duygularına hakim olamazken savcınınkızı Ayşegül Erol, babasını anlattığı konuşmasında gözyaşlarına boğuldu.Ardından Savcının cenazesi Kuba Camii’ne götürülmek üzere yola çıktı. Erol’un cenazesi Kuba Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ferhatpaşa Mezarlığı’na defnedilecek.

“Mesleğimizde ender bulunan meslektaşlardan bir tanesidir”

Değerli bir meslektaşını yitirdiğini dile getiren Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Kapıcı, “Bizler burada kendisini ebediyete uğurlamak ve helallik vermek, almak üzere bir araya geldik. Cumhuriyet başsavcımızla 2014-2015 yılında İstanbul’da ve yaklaşık 1,5 yıldır da Büyükçekmece Adliyesi’nde görev yaptık. Kendisi çok naif, beyefendi, işinin aşığı ve her zaman yüzü gülen öncelikle iş diyen bir meslektaşımız ve mesleğimizde ender bulunan meslektaşlardan bir tanesidir. Ben buna yüce Allah’ın huzurunda şahitlik edenlerdenim” dedi.



“Harika babaydı,harika bir eşti”

Konuşmasını gözyaşları içerisinde yapan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Erol’un kızı Ayşegül Erol, “Babam harika bir babaydı, harika bir eşti. Evde duyduğumuz kadarıyla harika bir iş arkadaşıydı, o bize hep siz hayatımdaki şansımsınız derdi. Asıl onun kızı, eşi, oğlu olmak bizim şansımız. Bunu bugün tekrar anıyoruz, dualarınızı bizden esirgemeyin” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA