Burdur'da Bin 280 Piyade Er Yemin Etti

Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı’nda eğitim gören 1997/3 Tertip 2. Kademe ve 368. Kısa Dönem bin 280 acemi er yemin etti.

Burdur'da Bin 280 Piyade Er Yemin Etti
Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı’nda eğitim gören 1997/3 Tertip 2. Kademe ve 368. Kısa Dönem bin 280 acemi er için yemin töreni düzenlendi.

Yemin Törenine Vali Şerif Yılmaz, Antalya Garnizon ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Tahir Savran, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Tank Alb. Aytaç Tokçalar ve asker yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 58. Piyade Eğitim Alayında eğitim gören bin 280 acemi asker yemin etti. Ant içen acemi erler adına yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından kışlaya ilk teslim olan askerlere Vali Şerif Yılmaz tarafından hediye takdim edildi. Eğitimi, Spor ve Bakım branşlarında başarılı olan erlere Protokol Üyeleri tarafından başarı belgesi ve ödülleri takdim edildikten sonra vatani görevlerini Burdur’da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına Vali Yılmaz tarafından katılım belgeleri ve hediyeler verildi.

Törenin devamında konuşma yapan Antalya Garnizon ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Tahir Savran, “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu tören, Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristlerle Mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir. Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum" dedi.

Tören yemin eden erler tarafından Piyade Marşı’nın okumasının ardından bando takımı eşliğinde tören geçişi ile son buldu. Tören sonunda askerler aileleri ile bir araya gelerek duygu dolu anlar yaşandı.
Kaynak: İHA