Burdur'da Bin 280 Acemi Er Yemin Etti

Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

1997-3 Tertip 2. Kademe ve 368. kısa dönem acemi erler için gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bin 280 acemi er yemin etti.

Daha sonra and içen acemi erler adına yaş kütüğüne plaket çakıldı. Kışlaya ilk katılan askerlere, Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından hediye takdim edildi. Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan erlere protokol üyeleri tarafından başarı belgesi ve çeşitli ödüller verildi.

Törende konuşma yapan Antalya Garnizon ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, şunları kaydetti:

"Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Program, askerlerin Piyade Marşı'nı okunmasının ardından tören geçişiyle son buldu.

Törene, Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Tank Albay Aytaç Tokçalar, daire müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker yakınları da katıldı.

Kaynak: AA