Bitlisli Öğrenciler Artvin'de

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Bitlis'ten Artvin'e gelen öğrenciler, Vali Doğanay'ı ziyaret etti Vali Doğanay: 'Artvin kültürü ile Bitlis kültürünü kaynaştıracağız'.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis'ten Artvin'e gelen 44 öğrenci ve beraberindeki 4 öğretmen, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Artvin Valiliği önünde Bitlis'ten gelen heyetle bir araya gelen Vali Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret kapsamında Artvinli öğrencilerle de tanışan Bitlisli öğrenciler, daha sonra Artvin Gazi Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterilerini izledi.

Vali Doğanay, buradaki programın ardından Valilik toplantı salonunda kabul ettiği heyetle bir süre sohbet etti.

Artvin’'in tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgi veren Doğanay, "İlimiz barındırdığı doğal güzellikleriyle adeta yeryüzü cennetidir. Bu anlamlı ziyaret kapsamında, değerli konuklarımız ilimizi tanıma fırsatı bulacaklar. Artvin kültürü ile Bitlis kültürünü kaynaştıracağız." dedi.

Doğanay, iller arasında bir kültür paylaşımı olan projenin ortak değerlerin paylaşılması adına da önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Bitlis’ten gelen Adilcevaz Selçuklu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Gülşah Erdoğan da "Birlik" adlı bir şiir okudu.

Programın ardından Vali Doğanay, öğrencilere ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

İçişleri Bakanlığınca düzenlenen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis’ten Artvin’e gelen 44 öğrenci ile beraberindeki 4 öğretmen, 3 gün boyunca Artvin'deki tarihi ve turistik bölgeleri gezecek.

Kaynak: AA