Başkan Görmez'in Eşi Bebeklerle Yakından İlgileniyor

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez, kentteki evleri tek tek dolaşıp bebeklerin beslenme ve sağlık sorunlarıyla ilgileniyor.

Başkan Görmez'in Eşi Bebeklerle Yakından İlgileniyor
İzmir’in en hızlı büyüyen ilçeleri arasında yer alan Torbalı, mevcut nüfusuna son 3 yılda 45 bin kişi yenisini ekledi. Sosyal market, evde bakım birimi, huzur evi gibi bir dizi sosyal sorumluluk projelerini teker teker hayata geçiren Torbalı Belediyesi, bebeklerin beslenmesine bakımına da özel önem veriyor. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez de, ev ev dolaşıp bebeklerin beslenme ve sağlık sorunlarıyla ilgileniyor.

Anne sütünün önemine, bebeklerin sağlıklı beslenmesine dikkat çekmek amacıyla her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası etkinliklerine katılan Arzu Görmez, yeni doğan her bebeğin ailesine ulaşmaya çalışıyor. Görmez, çeşitli bilgiler aldıktan sonra bebekli aileleri ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Belediye başkanımızın kendileri için hazırladığı hediye paketini takdim ediyoruz. Beslenme, barınma ve sağlık koşullarını yerinde inceliyoruz. Ailelerle dayanışma içinde oluyoruz. Torbalı ilçemiz çok hızlı büyüyor, göç alıyor. Buna bağlı olarak da bizim de sorumluluğumuz artıyor. Evde bakım birimi de bu ve benzer sorunlara çözüm buluyor. Yaşamımızın iki zayıf halkası var. Yaşlılar, bebekler ve çocuklar daha çok buna odaklanıyoruz. Bizim yaptığımız daha çok vatandaşımıza dokunmak, devletimizin yanlarında olduğunu daha çok hissettirmektir. Her evin, her bebeğin ve her yaşlımızın ayrı ayrı çok özel bir hikayesi, sevinçlerine ortak olduklarımız var. Acılarını paylaştıklarımız oluyor. Sosyal belediyecilik bunu gerektiriyor" dedi.

Anne sütüne dikkat çekmek amacıyla yürütülen çalışmaları da anlatan Başkan Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez, şunları söyledi:

"Anne sütü, yeni doğan ve süt çocukları için ideal bir besindir, buna dikkat çekiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü ilk altı ayda sadece anne sütü ile, iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önerirken maalesef çoğu ailelerle bazen çalışma yada yaşam koşullarından ve farklı nedenlerden buna gerekli özeni göstermediklerini gözlemliyoruz."
Kaynak: İHA