Avusturyalı Kadın, Yangından 'Köpek Ve Kedileri'ni Kurtardı

Antalya'da sazlık alanda başlayan, ardından meyve bahçelerine sıçrayan yangında, bir ev kullanılamaz hale geldi Avusturyalı Barbara Schellenberg, alevlerin evine de sıçrayabileceği düşüncesiyle 4 köpek ve 7 kedisini güvenli bölgeye götürdü.

Antalya'da bir evin kullanılamaz hale geldiği yangında, Avusturyalı bir kadın alevlerin sıçrama ihtimali bulunan evinden 4 köpek ve 7 kedisini çıkardı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'ndeki Yaman sazlığında yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevler, mahalledeki meyve ağaçlarına sıçradı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Müdahaleye rağmen alevler Necmettin Yıldırım'a ait evin çatısına sıçradı. Yıldırım'ın eşi Fatma ve 3 yaşındaki kızı Nisa gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu sırada alevlerin evine doğru ilerlediğini gören Avusturyalı Barbara Schellenberg, evden 4 köpek ve 7 kedisini çıkarttı.

Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu söndürüldü. Yangında meyve ağaçları yandı, Yıldırım'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

Schellenberg, "Köpek ve kedilerimi yangından etkilenmemeleri için dışarıya çıkardım. Ev yansın ama hayvanlarıma hiçbir şey olmasın. Onları çok seviyorum." dedi.
Kaynak: AA