ATO-KTSO İşbirliği Protokolü İmzalandı

Ankara Ticaret Odası ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası arasında, üyelerin iş birliğini geliştirmek, ticari faaliyetleri ve ihracatı artırmak, coğrafi işaretlerle ilgili ortak çalışmalar yürütmek amacıyla protokol imzalandı ATO Başkanı Baran: 'KTSO ile kardeşlik hukukumuzu imzaladığımız protokolle iş hayatına taşıyoruz'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) arasında, üyelerin iş birliğini geliştirmek, ticari faaliyetleri ve ihracatı artırmak, coğrafi işaretlerle ilgili ortak çalışmalar yürütmek amacıyla "İşbirliği Protokolü" imzalandığı bildirildi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, protokolü ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaymak imzaladı.

Baran, protokolle ATO ve KTSO üyeleri arasında iş birliğini geliştirmeyi, ticari faaliyetleri ve ihracatı artırmayı, coğrafi işaretlerle ilgili ortak çalışmalar yürütmeyı amaçladıklarını belirterek, "KTSO ile kardeşlik hukukumuzu imzaladığımız protokolle iş hayatına taşıyoruz." ifadesini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) iş alemiyle yeni fırsatları değerlendirerek ekonomik gelişmeyi hedeflediklerini vurgulayan Baran, "Protokole imza tarihi koyduk ama 'şu tarihte sona erer' diye bir tarih koymadık. İstiyoruz ki, bu ilişkiler ilelebet devam etsin. Türkiye'nin başkentinin ticaret odası var olduğu sürece KKTC'li kardeşleriyle ekonomik alanda başarılı işler yapsın." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, protokolün amacına ulaşması için ATO-KTSO Koordinasyon Kurulu oluşturulacağı, ürünlerin Ankara başta olmak üzere Türkiye ve diğer ülkelere pazarlanması konusunda çalışmalar yürütüleceği, KTSO üyelerinin ham madde, makine ve ekipman ihtiyaçlarının ATO üyeleri tarafından karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılacağı belirtildi. İki odanın üye hizmetleri, eğitim, iş geliştirme, iletişim, ticaret ve diğer konularda birbirlerine teknik destek vereceği kaydedildi.

Kaynak: AA