Antalya'daki Cinayete Teşebbüs Davasında Karar

Eski kız arkadaşının yatalak kardeşini yakarak öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan sanık 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'nın Kepez ilçesinde, eski kız arkadaşının engelli kardeşini yakarak öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan sanığa 15 yıl hapis cezası verildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan sanık Fatih Gökmen, Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili avukatı ve taraf avukatları hazır bulundu.

Karar öncesi mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Cem Sağdıç, sanık Gökmen ile Sevilay Yaşoğlan arasında gönül ilişkisi olduğunu belirtti.

Yaşoğlan'ın, yatalak epilepsi hastası kardeşi Sevgi Yaşoğlan'a baktığı bildirilen mütalaada, Sevilay Yaşoğlan'ın aynı evde bir süre sanık Gökmen ile yaşadığı kaydedildi.

Mütalaada, Yaşoğlan'ın olaydan bir süre önce sanıkla ayrıldığı, bunun üzerine Gökmen'in Yaşoğlan'a husumet beslediği ifade edildi.

Gökmen'in, para istediği ve red cevabı alması üzerine Yaşoğlan'ı telefonla tehdit etmeye başladığı belirtilen mütalaada, "Sanık daha sonra Yaşoğlan'ın evde olmadığı bir günde telefonla mesaj atarak 'Evini yakacağım.' demesi üzerine Sevilay'ın evde yatalak kardeşinin olduğunu, evi yakamayacağını söyledi. Buna rağmen sanık, Sevilay ve yatalak kardeşi Sevgi'nin oturduğu eve giderek, mutfak penceresinin sinekliğini kesip, perdeyi tutuşturdu. Sanık Gökmen,daha sonra Sevilay'a, 'Gel Sevgi'yi kurtar.' diye mesaj attı." ifadeleri kullanıldı.

Duruşmada son sözü sorulan Gökmen, suçsuz olduğunu, Sevilay Yaşoğlan'ı terk ettiğini, bu nedenle intikam almak için kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

Sanık Gökmen'e ruh ve beden anlamından kendini savunamayacak Sevgi Yaşoğlan'ı öldürmeye teşebbüs ettiği için 15 yıl hapis cezası verildi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde 5 Nisan 2013'te, sanık Fatih Gökmen, eski kız arkadaşı Sevilay Yaşoğlan'dan ayrılmış, bunun üzerine evini ateşe verdiği Yaşoğlan'ın kardeşi Sevgi Yaşoğlan'ın yaralanmasına neden olmuştu.

Kaynak: AA