AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu Açıklaması

'TMO'nun devreye girmesiyle birlikte faizcilerin oyunu bozulmuştur'.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) devreye girmesiyle birlikte faizcilerin oyununun bozulduğunu bildirdi.

Milletvekili Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti milletvekilleri olarak her zaman fındık üreticisinin yanında olduklarını kaydetti.

Fındığa ilişkin sezon öncesi bir rapor hazırladığını ve bunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya sonduğunu aktaran Gündoğdu, "Raporumda Ordu fındığının 11,50 lira, Giresun fındığının ise 12,00 lira olması gerektiğini belirttim. Gönlümüzden geçen buydu ama ülkemizin ekonomik dengeleri göz önüne alındığında rakamlar bu şekilde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

TMO'nun devreye girmesiyle birlikte faizcilerin oyununun bozulduğunu vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Bugün TMO alım yapmasaydı üreticimiz mağdur olacaktı. 8 yıldır fındık almayan devlet, üreticilerin mağdur olmaması için bizlerin de gayreti ile fındık almaya başladı. Üstelik bir kota koymadı. Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, randıman yüzde 40 olsa bile ne kadar fındık varsa hepsini alacağını belirtti. Böylece üreticimizi rahatlattı. AK Parti'den önce alınan fındıklarının parası 4-5 ay ödenmiyordu. Hala parasını alamayan mağdur hemşehrilerimiz var. Para yerine yağ alanlar oldu. Bugün fındığını TMO’ya verenler bir hafta sonra paralarını alıyorlar."

- "Ülkenin ekonomik dengelerini de göz önünde bulundurmalıyız"

Gündoğdu, bu yıl Şubat ayında 122 bin Orduluya 20 milyon liralık mazot ve gübre desteği verildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"2009'dan beri her yıl verdiğimiz alan bazlı destek ödemeleri Mart, Nisan'da 119 bin hemşehrimize 279 milyon lira olarak ödendi. Ben de 10 liralık fiyatın düşük olduğunu kabul ediyorum. Ama ülkenin ekonomik dengelerini de göz önünde bulundurmalıyız. Ben hep üreticinin yanında oldum. Çiftçinin yanında olmasaydım hiçbir şey belli değilken 'Kendimi ortaya koyuyorum, TMO devreye girecek' demezdim. Kimse fındık üzerinden şov yapmasın." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin fındık üreticisinin yanında olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, şov yapanın yanında üreticinin olmadığına vurgu yaptı.

TMO'nun fındık alımındaki yüzde 3 çürük uygulamasının, gerekli görüşmelerin ardından yüzde 5'e çıktığını hatırlatan Gündoğdu, "Şahsımıza saldırıyorlar, önemi yok. Bir garibanın müşkülünü çözüp yardımcı olabildiysem benden mutlusu yok. Bugün TMO devreye girmeseydi, birileri çiftinin başına çökecekti. Biz çiftçimizi kimsenin ezmesine müsaade etmeyiz. Ben eleştiriye açığım, hemşehrilerimizin beni dövmesine razıyım. Ama eleştirenler elini vicdanına koyacak." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA