AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı'nda Devir Teslim Töreni

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı'nda, devir teslim dolayısıyla tören düzenlendi.

Düzenlenen törende, il başkanlığına atanan Mustafa Rauf Yanar görevini eski başkan Mehmet Ali Tanrıver'den devraldı.

Törende yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı veren Tanrıver, "Cumhurbaşkanımız ile beraber artık Nevşehir'de temsilimizi kardeşim Mustafa Rauf Yanar yapacaktır. Bizler onun arkasındayız. Ben her daim onun yanındayım, neferiyim. Nerede isterse orada olmaya her daim çalışacağız." dedi.

Nevşehir İl Başkanlığı görevini teslim alan Yanar ise, siyasete aktif olarak ilk kez 27 Mart 2012 tarihinde Merkez İlçe Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak girdiğini anımsatarak Tanrıver'in yeni dönemde aday olmayacağını açıklaması üzerine yapılan istişareler sonucunda il başkan adayı olarak müracaat yaptığını ifade etti.

Diğer il başkan adaylarıyla birlikte genel merkeze çağrıldığını belirten Yanar, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız görüşme neticesinde tarafıma AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı görevi tevdi edilmiştir. Gecemizi gündüzümüze katarak bu kutlu davaya beraber hizmet etiğimiz değerli büyüğüm Mehmet Ali Tanrıver'den bayrak yarışını almanın haklı gururunu yaşıyorum."

Tören, edilen duanın ardından sona erdi.

Törene, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA