7. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali

Bursa Kent Konseyi Başkanı Çepni: 'Festival kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na 58 ülkeden 806 fotoğraf sanatçısı, 2 bin 772 fotoğraf ile başvurdu'.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle ve "Çarşılar ve Alışverişler" temasıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest), dünyanın farklı coğrafyalarından fotoğraf sanatçılarının katılımıyla 13-22 Ekim'de yapılacak.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilecek festivalde, Panos Pictures'tan Dean Chapman ve Tim Dirven, National Geographic Fotoğrafçısı Jeremy Horner, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Shi Chun ve Türkiye'den İzzet Keribar gibi tanınmış fotoğrafçılar, anılarını ve çalışmalarını paylaşacak.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin konuk ülke olarak ağırlanacağı festival kapsamında, 5 sanatçı söyleşisi, 1 konuk ülke oturumu, 7 seminer, 2 fotoğraf gösterisi ve 54 portfolyo değerlendirmesi yapılacak.

- "176 fotoğraf sanatçısı, binden fazla fotoğraf"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, gençlerin festivale katması amacıyla sosyal medya yarışmaları düzenlediklerini belirterek "Instagram'da #bursadatarihicarsi etiketi ile düzenlediğimiz yarışmaya 680 başvuru geldi. Yarışmada dereceye girenleri fotoğraf makinesi, laptop ve tabletle ödüllendirdik." dedi.

Çepni, festivalde Çin Halk Cumhuriyeti'nin konuk ülke olarak ağırlanacağını dile getirerek "Çin'den 18 sanatçı, 16 fotoğraf sergisi ile festivale katılacak. Çin'den başlayan dünyanın en eski ticaret yolu olan İpek Yolu'nun güzergahları arasında yer alan Bursa'nın iki ülke ilişkilerine ciddi katkısı olacaktır. Ayrıca festival, bu sene Çin'de ilan edilen '2018 Türkiye Turizm Yılı'na da katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

- "Uluslararası Fotoğraf Yarışması"

Çepni, festivalin Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenecek "Festival Yürüyüşü" ile başlayacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"Festival kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na 58 ülkeden 806 fotoğraf sanatçısı, 2 bin 772 fotoğraf ile başvurdu. Yarışma sonuçları, 9 Ekim pazartesi günü açıklanacak. Ödüller ise 13 Ekim gecesi yapılacak açılış töreninde dağıtılacak. Yarışmada dereceye girenlere sırasıyla 15, 10 ve 7 bin lira verilecek. Mansiyon verilecek 6 kişiye de 2 bin lira ödül verilecek. Yarışmada 10 fotoğraf da özel ödül olarak Bursa FotoFest madalyası kazanacak. Ödül töreninin ardından 'Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu' adlı belgesel, gösterime sunulacak. Festival kapsamında, 5 sanatçı söyleşisi, 1 konuk ülke oturumu, 7 seminer, 2 fotoğraf gösterisi ve 54 portfolyo değerlendirmesi yapılacak."
Kaynak: AA