Yeşiltepe Oto Galericiler Kooperatifinden Aşure İkramı

Malatya'da, Yeşiltepe Oto Galericiler Kooperatifi tarafından muharrem ayı dolayısıyla esnaf ve vatandaşlara aşure ikram edildi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (MESOB) yapılan açıklamaya göre, Yeşiltepe Galericiler Sitesi'nde yapılan aşure ikramında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, aşurenin birlik, beraberlik demek olduğunu iafede ederek, birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni etti.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, muharrem ayının bir yas ayı olduğuna vurgu yaparak, bu yası hep birlikte yaşıdıklarını aktardı.

MESOB Başkanı Şevket Keskin de, aşure ikramını geleneksel hale getiren Yeşiltepe Oto Galericiler Kooperatifine ve galerici esnafına teşekkür etti.

Kerbela şehitleri ile tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıkalarını aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Türkiye’de Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle hepimiz kardeşiz ve ayrılmaz bir bütünüz. Bu birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacımız var. Dünyanın da barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde biz ülkemizde birlik ve beraberlik içinde olmayı sürdüreceğiz. Muharrem ayında hep birlikte olmamız çok önemli."

Yeşiltepe Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Yalçın Yalçın, muharrem ayının İslam alemi için önemli olduğuna şaret ederek, kaynaşarak ülke için bir ve diri olacakalarını bildirdi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, etkinliği düzenleyenleri tebrik ederek, muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Keskin, Polat, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kiraz ve Evren, aşureleri katılımcılara ikram etti.

Kaynak: AA