'Vatandaşın Avukatlığını Yapıyoruz'

Kamu Başdenetçisi Malkoç: 'Hızlı çalışıyor, ücret almıyoruz. En önemlisi de vatandaşın derdini çözerken avukatlığını yapıyoruz'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Hızlı çalışıyoruz ücret almıyoruz. En önemlisi de vatandaşın derdini çözerken avukatlığını yapıyoruz." dedi.

Malkoç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, öğrencilere zamanı iyi kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Zaman kavramının tüm dünya için aynı olduğunu belirten Malkoç, şunları kaydetti:

"Zamanı planlamamız gerekiyor. Bir insan ne istediğini bilir ve o uğurda gayret sarf ederse mutlaka ona ulaşır. Dersinizi planlı çalışın. Mutlaka yabancı dilinizi geliştirin. Öğrenin demiyorum, öğrenmeniz gerekiyor zaten. Dizilere, sosyal medyaya fazla zaman ayırmayın. Yabancı dil çalışın."

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun çok hızlı çalışan bir kurum olduğunu söyledi.

Müracaatlardan para almadıklarını hatırlatan Malkoç, şöyle konuştu:

"Mahkemelere intikal eden dosyalarda mahkemelerin yükü çok fazla. Biz müracaatlara 6 ay içerisinde karar vermek zorundayız. Çünkü kanun böyle diyor. Hızlı çalışıyor, ücret almıyoruz. En önemlisi de vatandaşın derdini çözerken avukatlığını yapıyoruz. İdareye de rehberlik yapıyoruz."

Törene, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA