Vali Toprak'tan Kahraman'a Ziyaret

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, PKK'lı teröristlerce park halindeki aracının altına patlayıcı yerleştirilen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu Toprak: 'Emniyet ve jandarmamız bu tür eylemlerin bir daha tekrarlanmaması için 24 saat çalışıyor ve gerekli tedbirleri alıyor. Bu olayın aydınlatılması açısında çok ciddi çalışmalarımız oldu'

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, terör örgütü PKK tarafından aracının altına patlayıcı yerleştirilen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Toprak, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suat Dilberoğlu ile Kahraman'ın Cumhuriyet Caddesi'ndeki bürosunu ziyaret etti.

Toprak, burada yaptığı açıklamada, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kahraman'a yönelik bir hafta önce bölücü terör örgütü mensuplarınca bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Bir daha böyle can sıkıcı, halkın moralini bozmaya yönelik eylemlerin tekrarlanmamasını temenni eden Toprak, şunları belirtti:

"Emniyet ve jandarmamız bu tür eylemlerin bir daha tekrarlanmaması için 24 saat çalışıyor ve gerekli tedbirleri alıyor. Bu olayın aydınlatılması açısında çok ciddi çalışmalarımız oldu. İnşallah böyle bir şey bir daha tekrarlanmayacak. Bu vesileyle aynı zamanda Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Kahraman, havacılığın geliştirilmesine, gençlerimize tanıtılmasına ve çok güzel sosyal aktivitelere imza attı. Ayrıca siyaset anlamında halkına hizmet eden ve çaba harcayan böyle kıymetli bir kardeşimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum."

Toprak, Kahraman'a yapılan saldırıyı anlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu da terör örgütünün artık nelere tenezül ettiğinin bir göstergesidir. Biz artık bunlara da asla müsaade etmeyeceğiz. Fakat demokrasi ve insan haklarından söz edenlerin bu tür saldırılarda ortada gözükmediklerini de yine ifade etmek istiyorum. Halkımız moralini bozmasın, daha huzurlu günler bizleri bekliyor." diye konuştu.

Kahraman da olay günü çocuklarını hastaneye götürmek için evinden çıktığını, patlamadan saniye farkı ile kurtulduğunu anlattı.

İl Emniyet Müdürü Dilberoğlu, terör örgütünün gün geçtikçe kan kaybettiğini ve eylem yapamaz hale geldiğini söyledi.

Hakkari'nin Kıran Mahallesi'nde 27 Eylül günü Kahraman'ın evinin önünde park halindeki aracının altına yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etmiş, olayda can kaybı yaşanmazken, araç ve çevredeki evlerde hasar oluşmuştu.
Kaynak: AA