Ünüvar, Denklik İsteyen Hekimleri Konuk Etti

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, farklı ülkelerde tıp eğitimi alan, ancak diplomalarına denklik verilmediği için Türkiye’de görev yapamayan hekimlerle bir araya geldi.

Ünüvar, Denklik İsteyen Hekimleri Konuk Etti
Sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan hekimleri bir süre önce Ankara’ya davet eden Ünüvar, tıp doktorları ve diş hekimlerini temsilen gelen Birlik Grubu üyelerini TBMM’de kabul etti. Diplomalarına denklik verilmediği için Türkiye’de görev yapamadıklarını ifade eden hekimler, Ünüvar’a yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

Birlik Grubu’na başkanlık eden Dr. Emre Işık, 2006 yılında denklik verileceği ifade edilerek farklı ülkelerde tıp eğitimine başladıklarını, ancak 2009 yılında bir idari mahkeme kararıyla mağdur olduklarını söyledi.

Işık, öğrenim gördükleri üniversitelerin eğitim ve müfredatlarının birçok ülke tarafından tanındığını kaydetti.

Türkiye’de hizmet etmek isteyen birçok hekimin, diplomalarına denklik verilmemesi nedeniyle başka ülkelerde görev yaptığını ifade eden Dr. Emre Işık, “Bizim gibi yurt dışında tıp fakültesi eğitimini tamamlayan yaklaşık bin 500 mağdur var. Bu mağduriyetin giderilmesi noktasında özellikle denklik kabulü için STS ve TUS’un düzenlenmesi gerekiyor. Bizler artık Türkiye’de hekimlik yapmak istiyoruz” dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da konuyu ilgili kurumlarla görüşeceğini, sorunun ortak çözüm yolları ile aşılacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: İHA