Trabzon'da FETÖ Davasında Karar

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan eski araştırma görevlisine, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Trabzon'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuksuz yargılanan eski araştırma görevlisi, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yaparken ihraç edilen eski araştırma görevlisi tutuksuz sanık Avni Mustafa Önder ile avukatı ve yakınları katıldı.

Hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılan Önder, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

Üniversite birinci sınıfta okurken FETÖ'ye ait öğrenci evlerinde kaldığını belirten Önder, daha sonra bu evlerden ayrıldığını ileri sürdü.

Sanık avukatı ve cumhuriyet savcısının beyanından sonra duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Önder'in "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Adli kontrol kararının devamına karar verilen sanığa yurt dışı yasağı getirildi.
Kaynak: AA