TİKA'dan Cibutili Öğrencilere Destek

TİKA, Cibuti'deki faaliyetleri kapsamında 400 öğrenciye okul malzemesi desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cibuti’de "Eğitimi Destekleme Projesi" çerçevesinde 400 öğrenciye okul malzemesi dağıttı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Cibuti Sosyal Kalkınma Ajansı (ADDS) iş birliği ile Cibuti’nin kırsal ve yoksul bölgelerinden Arta vilayetine bağlı Hilbaley, Omar Jagaac ve PK 51 köylerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini desteklemek üzere 400 ilkokul öğrencisine okul malzemesi dağıtıldığı belirtildi.

Arta Valiliği, Cibuti Sosyal Kalkınma Ajansı ve TİKA tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu tespit edilen bölgelerde, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere okul malzemelerinden oluşan 400 adet okul seti düzenlenen törenle öğrencilere teslim edildi.

Törene, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Sadi Altınok, TİKA yetkilileri, Arta Valiliği yetkilileri, bölge milletvekilleri, Cibuti Sosyal Kalkınma Ajansı, Cibuti Milli Eğitim Bakanlığı bölge temsilcilerinin yanı sıra bölge halkı ve öğrenciler katıldı.

Cibuti Arta Valiliği yetkilileri, kardeş ve dost ülke Türkiye'nin Cibuti'ye yönelik sağlamış olduğu destek ve katkılarından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, TİKA tarafından dağıtılan 400 adet öğrenci setinin bölge öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamada çok önemli olduğunu vurguladı.

Yetkililer ayrıca TİKA sayesinde bölgede bulunan yoksul ve yetim öğrencilerin yeni eğitim yılına daha mutlu, istekli ve eksiksiz bir şekilde gireceklerini kaydetti.
Kaynak: AA