TİGEM Ve DAP Kalkınma İdaresi Arasında İş Birliği

TİGEM, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, proje illerinde yem bitkisi üretimi için sertifikalı tritikale tohumu tedarik edecek.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, proje illerinde yem bitkisi üretimi için sertifikalı tritikale tohumu tedarik ederek hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak.

TİGEM'in internet sitesinde yer alan duyuruya göre, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, "DAP Bölge Kalkınma İdaresi Tarafından Sağlanan Sermaye Transferine İlişkin Protokolü" imzaladı.

Protokol, "Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Programı" dahilinde yer alan Yem Bitkileri Üretiminin Artırılması Projesi'nin uygulanması, finanse edilmesi, izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenmesini kapsıyor.

Uygulayıcı kuruluş TİGEM, hayvancılığın geliştirilmesine katkı amacıyla imzalanan protokol kapsamında Ağrı, Erzurum, Kars, Muş ve Sivas'ta gerçekleştirilecek proje için sertifikalı tritikale tohumu tedarik edecek.

Kurum, bölge iklim koşullarına uygun Ümranhanım çeşidinden 54 ton ve kalanı Tatlıcak 97 çeşidinden olmak üzere toplam 300 ton sertifikalı tritikale tohumu sağlayacak. Bu yıl tritikale tohumluğuyla başlatılan 500 bin lira sermayeli projenin gelecek dönemde benzer alanlardaki iş birlikleriyle geliştirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: AA