STB Yönetiminden Aydoğan'a Ziyaret

Sivas Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sivas İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan'ı makamında ziyaret etti.

STB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Hastaoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürü Aydoğan'a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Emniyet teşkilatının, huzur ve güven ortamının devamı için her türlü gayreti göstererek, kentin daha güvenli ve daha yaşanılır bir yer olması için çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü aktaran Hastaoğlu, "Bizler de ilimizin huzur ve güvenini sağlayan emniyet teşkilatımız ile her zaman uyum içerisinde çalışıyoruz. Türkiye'de ve yurt dışında başarılı görevlerde bulunmuş, bilgi birikimi ve tecrübeleri ile ilimize en üst düzeyde hizmet sunacağını düşündüğümüz Emniyet Müdürümüze yeni görevinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Aydoğan ise, STB Yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları kaydetti:

"Ziyaretlerinden dolayı başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Sivas’ta huzur ve güvenin tesis edilmesi için polis teşkilatı olarak gece gündüz demeden çalışmaktayız. Son dönemlerde özellikle bankamatik ve telefon dolandırıcılığı konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Biz telefonda dolandırıcılık ve evde hırsızlık olaylarının bir analizini yaptık. Bu analiz sonucunda evde hızsızlık olaylarının 10.00 ile 18.00 saatleri arasında, telefon dolandırıcılığının ise 10.00 ile 15.00 saatleri arasında olduğunu gördük. Geçen iki yıl içerisinde ilimizdeki telefon dolandırıcılığının maddi tutarı 2 milyon 200 bin lira olarak kayıtlara geçmiş. Bu tür dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek için her türlü tedbirimizi aldık. Meslek odalarımızı ve Sivas halkını bu tür olaylara karşı bilgilendiriyoruz. Polis hiçbir zaman para ve altın istemez. Halkımız gelen telefonlarda 'isminiz FETÖ/PYD terör örgütüne karıştı' diyerek para ve altın isteyen kişilere itibar etmesin. Banka ve kredi kartı şifrelerini üçüncü şahıslar ile paylaşmasın. 112/155 Polis İmdat veya 0505 318 58 58 numaralı whatsapp hattına durumu bildirmelerini önemle rica ediyorum."

STB Yönetim Kurulu üyeleri, daha sonra Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kadir Yırtar'ı makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA