Sivil Şehitler 27 Yıl Sonra Mezarları Başında Anıldı

Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Beşpınarlar mahallesinde 1990 yılında terör örgütü PKK'nın baskınında teröristlerle çatışarak şehit olan muhtar Sinan ve eşi Güleser Sinanoğlu 27 yıl sonra mezarları başında anıldı Erzurum Valisi Azizoğlu: '90 senesinde vatan, millet ve devlet için bu eşkıyaları bu köye sokmamak için şehit olan muhtarımızın bıraktığı yerden bu işi alıp, bugünden sonra da bu eşkıyaları buralara sokmayacağız' Şehit çiftin oğlu Alpay Sinanoğlu: 'Ben annemin ve babamın şehit olmasını kayıp olarak görmüyorum çünkü onlar yaşıyor. Devletimizin bize gösterdiği hassasiyet ve bizi sarmalaması bizim en büyük gücümüz'

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "90 senesinde vatan, millet ve devlet için bu eşkıyaları bu köye sokmamak için şehit olan muhtarımızın bıraktığı yerden bu işi alıp, bugünden sonra da bu eşkıyaları buralara sokmayacağız." dedi.

Vali Azizoğlu, 1990 yılında Şenkaya ilçesine bağlı Beşpınarlar Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın baskınında teröristlerle çatışarak şehit olan köy muhtarı Sinan ve eşi Güleser Sinanoğlu'nu anma programına katıldı.

Askeri helikopterle programın düzenleneceği mahalleye gelen Vali Azizoğlu, beraberindekilerle şehit çiftin kabrini ziyaret etti.

Vali Azizoğlu kabir ziyareti sırasında, şehit olan Sinanoğlu çiftinin oğlu Alpay ve kızı Fatma Feryal Sezer'e Türk bayrağı verdi.

Daha sonra beraberindekilerle mahalleyi gezen Vali Azizoğlu'na aşure ikram edildi.

Vali Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın baskını sonrasında şehit olan çiftin kabirlerinin Kaymakamlıkça 27 yıl sonra şehitlik haline getirildiğini söyledi.

Köyün 1990 yılında vatanı milleti için iki kahraman şehit verdiğini ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin şehitliğinin yapılmasında ve anılmasında bütün vatandaşımız çok huzurlu ve mutlu. 1990'lı yıllarda buralarda eşkıyalar cirit atarken şimdi eşkıyanın namı hiç bir yerde yok. Hem köylülerimizin gayreti ve çabasıyla hem de askerimiz, polisimiz ve güvenlik korucularımızla bugün bu bölgede artık vatandaşımız hiçbir şeyden çekinmeden rahatça gezme, yaşama imkanına sahipler. Hepimiz şuna yeminliyiz ve ant içtik. 90 senesinde vatan, millet ve devlet için bu eşkıyaları bu köye sokmamak için şehit olan muhtarımızın bıraktığı yerden bu işi alıp bugünden sonra da bu eşkıyaları buralara sokmayacağız. Buradan o eşkıyalara sesleniyoruz. Döktüğünüz tüm kanlar içinde boğulacaksınız ve yok olup gideceksiniz. Gelin yol yakınken devletimizin şefkatli kolları arasına teslim olun. Yoksa bu gidişatınız haraptır ve yok olup gideceksiniz."

- "Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamayacak"

Şehit çiftin oğlu Alpay Sinanoğlu da anne ve babasının ülkenin bölünmez bütünlüğü için ölümü göze aldığını ve bu toprakları hainlere vermemek için çaba gösterdiğini aktardı.

Sinanoğlu, "Ben annem ve babamı kaybetmiş olabilirim ama bu uğurda ölen şehitlerimizi düşündüğümüz zaman annemin babamın bu mertebeye ulaştığını görmek benim için gurur kaynağı. Yıllar sonra devletimizin bu topraklara gelerek bu şehitlermize sahip çıkması ve şanlı bayrağımızın bu iki insanın üzerinde dalgalandığını görmemiz, bu iki insanın yaşadığının işaretidir. Ben annemin ve babamın şehit olmasını kayıp olarak görmüyorum çünkü onlar yaşıyor. Devletimizin bize gösterdiği hassasiyet ve bizi sarmalaması bizim en büyük gücümüz." dedi.

Vatanı için savaşarak şehit düşenler arasında baba ve annesinin de olmasından gurur duyduğunu dile getiren Sinanoğlu, "Annemin ve babamın mezarının başında şanlı bayrağımız var. Babam hep 'burada ben bu Türk bayrağını dalgalandıracağım' derdi. Bak işte dalganıyor. Allah'ım birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Çünkü bizim başka vatanımız yok ve bizi bölmek isteyenlere de diyorum ki bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamayacak." diye konuştu.

Programda, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.
Kaynak: AA