Siirtli Öğrenciler Çanakkale'yi Gezecek

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında, Siirt'ten 184 öğrenci Çanakkale'ye uğurlandı.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Siirtli 184 öğrenci, Çanakkele'yi gezecek.

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Siirt'ten Çanakkale'ye gidecek ilk öğrenci kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayelerinde başlatılan proje ile toplam bin 600 öğrenciyi Çanakkele'ye götüreceklerini söyledi.

Projenin Siirt ayağını başlattıklarını belirten Kuş, "Çanakkale'ye götüreceğimiz öğrencilerimiz buralarda çeşitli etkinliklere katılacak. Bugün 184 öğrencimiz Batman Havalimanı'ndan Çanakkaleye hareket edecekler, 3 gün orada kalacaklar. 3 günün sonunda projemizin ilk ayağını tamamlamış olacağız." dedi.

Kuş, bin 400 öğrencinin de 2018 yılı içerisinde Çanakkele'ye götürüleceğini ve projeyi tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

- "Çocuğum ilk defa uçağa binecek"

Öğrenci velilerinden Abdülaziz Beytekin, Hilmi Yavuz Ortaokulu öğrencisi oğlu Mehmet Can'ı Çanakkale'ye sevinç içerisinde uğurladıklarını söyledi.

Çanakkale'nin gezip görülmesi gereken bir yer olduğunu belirten Beytekin, "Çocuğum ilk defa uçağa binecek. 7 çocuğum var ve ilk defa biri öğrenci arkadaşlarıyla birlikte il dışına çıkıyor. Çocuklarımızı en iyi şekilde misafir edeceklerine eminiz. Çok mutluyuz, sevinçliyiz." diye konuştu.

Nurcan Can da 18 Mart Ortaokulu öğrencisi olan kızı Büşra'nın arkadaşlarıyla ilk defa il dışına çıkacağını belirtti.

"Kızım Çanakkale'ye gideceği için sevinçliyiz ama uğurlayacağımız için de hüzünlüyüz biraz. İnşallah selametle gidip gelirler. İlk defa arkadaşlarıyla il dışına gidecek. Projeyi çok güzel buluyoruz. Çocuklarımız gidip orayı görecek ve gezecekler." ifadesini kullanan Can, Çanakkale'nin Türkiye'nin güzel yerlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Üzerinde "Biz Anadoluyuz" yazılı şapka ve tişörtün hediye edildiği ve Vali Yardımcısı Kuş ile görevli öğretmenlerin eşlik ettiği öğrenciler, Çanakkale'ye uğurlandı.
Kaynak: AA