Sarıkaya'da Aşure Dağıtıldı

Sarıkaya Belediyesi, üzerinde nar taneleri ile hazırlanmış Türkiye haritası bulunan ve "Kerkük, Musul bizimdir" yazılı 2 bin kişilik aşure hazırladı.

Sarıkaya Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure ikramı, Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi önünde yapıldı.

Aşure dağıtımını Kaymakam Yasin Özcan, Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Deveci, Hakim İsmail Vural yaparken, halk da yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Açıkel AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük ve Musul'un misaki milli sınırları içerisinde yer aldığını belirterek, son günlerde o bölgede haksız, hukuksuz çalışmalar yapıldığını söyledi.

Orada yaşayan Türkmenlerin yanında olduklarını göstermek için, birlik, beraberlik ve paylaşmanın sembolü olan aşure üzerine nar taneleri ile misakı milli sınırlarını gösteren bir harita yaptıklarını ifade eden Açıkel, "Türkmen kardeşimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Devletimiz orada bir oldu bittiye göz yummayacağını göstermek için de böyle bir çalışma yaptık. Biz her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanındayız, onlar hiçbir zaman yanlız değil." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA