Safranbolu'da İçme Suyu Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölgenin turizm cenneti olan Safranbolu’ya uzun vadeli içme suyu sağlayacak projenin inşaatına hızla devam ediyor.

Safranbolu'da İçme Suyu Projesi
Tabii güzellikleri ve sahip olduğu değerleriyle bölgenin turizm cenneti olan Safranbolu’nun uzun vadeli olarak içme suyunu garanti altına almak için harekete geçen Bakanlık, ilçenin 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak projenin inşa çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayında yapım sözleşmesi imzalanarak işe başlanan Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi projesi kapsamında günde 35 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip bir adet arıtma tesisi, su iletim hatları, 5 adet su deposu ve rehabilitasyon işleri yapılacak. İnşaat çalışmaları kapsamında arıtma tesisinde yüzde 10 fiziki gerçekleşme sağlanırken 2 bin 600 metre boru döşeme işlemi de tamamlandı.

“Safranbolu için gereken ne varsa yapıyoruz “

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu turizm cenneti Safranbolu’nun içme suyu ihtiyacını uzun vadeli olarak karşılamak maksadıyla harekete geçtiklerini belirterek, “Yaklaşık 32 milyon TL’ye mal edeceğimiz projeyi 2019 yılında tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Özellikle turizm açısından büyük bir değer olan Safranbolu için gereken ne varsa yapıyoruz bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: İHA