Nobel Edebiyat Ödülü Komitesi Açıklaması 'Kazuo Ishiguro'nun Romanlarında Büyük Bir Duygusal Güç Var'

Nobel Ödül Komitesi, edebiyat ödülünü kazanan Kazuo Ishiguro hakkında yaptığı açıklamada Ishiguro’nun romanlarında büyük bir duygusal güç bulunduğuna vurgu yapılarak yazarın dünya ile hayal duyguları arasındaki derinliği keşfettiğine işaret edildi.

Nobel Edebiyat Ödülü Komitesi Açıklaması 'Kazuo Ishiguro'nun Romanlarında Büyük Bir Duygusal Güç Var'
Edebiyat ödülünü kazanan İngiliz yazar Kazuo Ishiguro’un 1954 yılında Japonya’da doğduğu ve 5 yaşındayken ailesinin İngiltere’ye göç ettiği belirtildi.

Yazarın en çok distopik romanları tarzında (hayali ülke yönetimi ve hayat sistemi), (Never Let me go) ‘Beni asla gönderme’ ve dört haftada yazdığını söylediği (Remains of the day) ‘Günden kalanlar’ isimli romanlarıyla tanındığı belirtildi. Kazuo Ishiguro’nun bu romanının filminin yapıldığı ve başrolünü ve Anthony Hopkins canlandırdığı bildirildi.

62 yaşındaki yazarın film senaryoları da yazdığı kaydedildi. Nobel edebiyat ödülünü kazanan yazar Kazuo Ishiguro’ın Kent Üniversetisende İnglizce ve Felse okuduğu, Doğu Anglia Üniversitesinde ’Yaratıcı Yazı’ konusunda yüksek lisans yaptığı belirtildi. Yazarın son kitabının (Defnedilen dev) ‘The ‘Buried Gian’ın 2015 yılında yayımlandığı kaydedildi.

Gazeteci yazar Ebu Bekir El İbrahim, Nobel Edebiyat komitesi için "Kazuo Ishiguro! Nobel komitesi geçen yılki hatasından sonra hatasını düzeltmeye başladı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA