Nazillili Aleviler Aşure Etkinliğinde Buluştu

Nazilli Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Derneği, Muharrem ayı nedeniyle geleneksel hale gelen 2. Aşure Çorbası günü ve 12 İmam Lokması düzenledi.

Nazillili Aleviler Aşure Etkinliğinde Buluştu


Aşure Çorbası günü ve 12 İmam Lokması Nazilli’de yaşayan Alevilerle ilçedeki Sünnileri bir araya getirirken, Muharrem ayında gerçekleşen Yas-ı Matem orucunun sona ermesi nedeniyle geleneksel hale getirilen 2. Aşure Çorbası Gününe yaklaşık bin kişi katıldı.

Eğrek mahallesinde bulunan dernek binası önünde yapılan etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti ilçe Başkanı Ramazan Satılmış, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, Alevi Kültür Derneği Nazilli Şube Başkanı Veysel Adak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Muharrem ayının asırlardır bütün dinlerde ve inançlarda kardeşlik, barış ve dostluğun simgesi olduğunu söyleyen Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Seyid Mehmet Akyüz, “Birçok peygamber bu ayda mucize gösterip, dilekleri ile duaları Yüce Allah tarafından kabul görmüştür, darlıktan aydınlığa bu ayda çıkmıştır" diyerek tüm insanların İslam Dinini öğrenmesini tavsiye etti.

Başkan Alıcık, Cemevi yapımında destek olacaklarını söyledi

Aşure gününde hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Nazilli Belediye Başkanı olarak 8,5 yıllık bu dönemde, insanlarımızı Nazilli’nin tümüyle beraber, kucaklaşmaya çalıştık. Elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Başkanımız Mehmet Abiye söz verdim ve elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyorum. Bu mahalleye Cemevi yapılacak. Nazilli Belediyesi olarak arsasını verdik. Yapılmasında da gereğini yapacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gösteri yapılıp konuklara ikramda bulunuldu.
Kaynak: İHA