Minik Hira'nın İkinci Duruşmasında Da Sonuç Çıkmadı

İçel’de 3,5 yaşındaki Shana Hira Dağ’ın binanın 12. katındaki balkonundan düşüp, hayatını kaybetmesi üzerine gözaltına alınıp, tutuklanan Türkan İ, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Kendisinin cani olmadığını söyleyen Türkan İ., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Minik Hira'nın İkinci Duruşmasında Da Sonuç Çıkmadı
İçel’de, 22 Mart 2017 Çarşamba saat 22.00 sıralarında Mezitli ilçesi Merkez Mahallesi Meytis Plus Sitesi’nde meydana geldi. Ambulansla İçel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan bir kız çocuğunun yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği bilgisi üzerine adrese giden polis ekipleri, 3.5 yaşındaki Shana Hira Dağ’ın balkondaki yastığın üzerine çıkıp 12. kattan düşerek hayatını kaybettiği yönünde bilgi aldı. Olay sırasında evde akrabalarıyla birlikte bulunan anne Devran ve baba Emrah Dağ ile de görüşmek isteyen polis, olayın etkisi altındaki anne-baba ile sağlıklı görüşme yapamadı. Olayla ilgili evde bulunanların ifadelerini alan polis, çiftin akrabası olan Türkan İ.’nin (22) ifadesini çelişkili buldu. Çalışmalar devam ettiği sırada Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne yapılan bir ihbara istinaden Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olayı soruşturan Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Türkan İ. gözaltına alındı. Şüphelinin polisteki ifadesinde suçunu itiraf ederek, kucağında bulunan çocukla birlikte balkona çıktıkları sırada elinin titremesi üzerine çocuğun camdan aşağıya düştüğünü söylediği öğrenildi. Sevk edildiği mahkemece tutuklanan zanlının ilk etapta korktuğu için gerçeği söylemekten kaçındığı ifade edildi.

Türkan İ. bugün ikinci kez mahkemeye çıktı. Türkan İ., İçel 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmaya, Shana Hira Dağ’ın babası Emrah ile annesi Devran Dağ, avukatlar ile tanıklar katıldı.

Türkan İ. hakkındaki suçlamaları bu mahkemede de kabul etmeyerek, "İlk sorgumda baskı altında olduğum için olayı kabul ettim. Yoksa olayı ben gerçekleştirmedim. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum, ben yapmadım. Olayın olduğu zaman ben halamın yanında oturuyordum. Ben o evde 7-8 aydır kalıyorum. Yapacak olsam daha önce yapardım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Müşteki avukatı da ilk duruşmada verdikleri ifadenin geçerliği olduğunu, şahsın gerekli cezayı almasını talep etti.

İddia makamı da Türkan İ.’nin tutukluluğunun devam etmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, Türkan İ.’nin tutukluluk halinin devamına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Aralık 2017 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA