Mardin'de Yol Yapım Çalışmaları

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince kırsai mahalelerde başlatılan yol çalışmaları sürüyor.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, kullanılamaz haldeki kırsal mahalle yollarından, kaliteli asfalt yollara geçiş yapıldığını kaydetti.

Bu konuda tüm birimlerin fedakarca sahada yer aldığını ileten Yaman, "Kentimizde değişimi her alanda hissettiriyoruz. Vatandaşlarımızın mutlu olarak yaşadığı bir şehri esas alan bir yönetim tarzıyla 10 ayda başarıdan başarıya koştuk. Hükümetimizin ve devletimizin yerel yönetim görevini bize vermesinin akabinde her kesimden ve her yaştan vatandaşımıza hitap eden projelere imza attık. Önem verdiğimiz çalışmaların başında ise yollar geliyordu." ifadesini kullandı.

Yaman, özellikle kırsal mahallelerin yeni yollarına kavuşması için planlamaların acil yapıldığını vurguladı.

Mahalle yollarında sıkıntı yaşandığını anımsatan Yaman, "İlimizin 4 bin 700 kilometrelik yol ağının 2 bin 700 kilometresinde neredeyse yol bile yoktu. Biz bu konuda hızlı bir çalışmayla bin 500 kilometrelik kısmın yolunu bitirdik. Bunun yanında kırsal mahallelerin de kent konforunda yollara kavuşması için beton asfalt ve sathi kaplama çalışmalarında da rekor kırdık." diye konuştu.

Kaynak: AA