Manisa'dan Kısa Kısa

Demirci Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde yılda 150'ye yakın sokak hayvanının tedavi ve bakımının yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklama da, 5199 Sayılı Yasa gereği belediye bünyesinde hizmet veren sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde bugüne kadar 870 sokak hayvanının bakımını yaptıklarını söyledi.

Belediyenin veteriner hekimliğince rehabilitasyon merkezinde sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşıladıklarını, aşılama ve tedavilerini yaptıklarını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Barınağımızda bulunan sokak hayvanlarımızda günde 2 öğün mama veriliyor. Yılda 200'e yakın sokak hayvanlarını barınağımızda bakımlarını yaptıktan sonra, yeniden doğa ile buluşturuyoruz. Ayrıca kaza nedeniyle yaralanan hayvanlarımızın ön tedavisi yine barınağımızda yaptıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim ettik."

- Salihli'de Dünya Yürüyüş Günü etkinliği

Salihli’de, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürüyüş ve spor etkinliği düzenlendi.

Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Salihli’de Gençlik Merkezi, özel hastaneler ve okulların katılımı ile yürüyüş ve spor etkinliği yapıldı.

Etkinlik kapsamında katılımcılar önce 1 kilometrelik parkurda yürüyüş, daha sonra da egzersiz hareketleri yaptı.

İlçe Sağlık Müdürü Sezgin Güleç, yaptığı açıklamada, fiziksel aktivitelerin birçok faydası bulunduğu belirterek, "Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır." dedi.

- Hayvan Hakları Günü kutlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Müdürlüğü, Dünya Hayvan Hakları Günü'nü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutladı.

Etkinlikte, vatandaşlara üzerinde hayvan haklarının yer aldığı bilgilendirici broşürlerin yanı sıra, sokak hayvanları için mama ve su kabı dağıtımı yapıldı.

İl Müdürü Uğur Bayil, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve takibi amacıyla belediyelere 61 adet mikroçip okuyucu, 67 kulak küpesi pensi, 52 bin adet kulak küpesi ve 52 bin adet mikroçip teslim ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA